Ενα ιταλικό είδος γλυκού ψωµιού που προέρχεται από το Μιλάνο (στην τοπική µιλανέζικη διάλεκτο της λοµβαρδικής γλώσσας λέγεται panetton) και συνήθως προετοιµάζεται για τα Χριστούγεννα και το Νέο Ετος. Έχει εντυπωσιακό ύψος, στη γεύση μοιάζει λίγο με τσουρέκι και κάποιες φορές περιέχει ξηρούς καρπούς, σταφίδες και μπαχαρικά.
Δείτε περισσότερους ορισμούς και ορολογίες από το γράμμα «Π» του λεξικού κουζίνας του olivemagazine.gr ή αναζητήστε ό,τι θέλετε να μάθετε σε ολόκληρο το λεξικό μας.
Δείτε επίσης:
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πού και πώς γεννήθηκε το χάμπουργκερ;
Τι είναι οι τρούφες και πώς να τις χρησιμοποιούμε στη μαγειρική
15 λουκουμάδες σε όλο τον κόσμο να γλύφεις τα δάχτυλά σου