Πρόκειται για ένα κοµµάτι χοιρινό κόντρα φιλέτο, αλατισµένο και πασπαλισµένο µε πιπέρι και προαιρετικά µε ρίγανη. Αφού ψηθεί το κρέας µε το αλάτι, περνιέται σε φυσικό έντερο και καπνίζεται σε φωτιά µε φασκόµηλα, φλησκούνια, σχίνο, δάφνες, ρίγανη κ.λπ. Παρασκευάζεται στην Κέρκυρα και στην Αιτωλοακαρνανία.
Δείτε περισσότερους ορισμούς και ορολογίες από το γράμμα «N» του λεξικού κουζίνας του olivemagazine.gr ή αναζητήστε ό,τι θέλετε να μάθετε σε ολόκληρο το λεξικό μας.
Δείτε επίσης:
Τι σημαίνει ο όρος «Αλά Χασάπα» στη γαστρονομία;
Τάρτα με κολοκύθα και νούμπουλο Κέρκυρας
Ημερομηνία ανάλωσης: Ξέρετε τι σημαίνει;