Στην ιστορική Στοά Αρσακείου στο κέντρο της Αθήνας, έρχεται το νέο concept «ΣΤΟΑ», η ελληνική προσέγγιση της ραγδαία αναπτυσσόμενης τάσης των πολυχώρων εστίασης και γαστρονομίας.

Η Στοά Αρσακείου, για χρόνια προστάτευε και ένωνε εμπόρους, επιχειρηματίες και επισκέπτες κάτω από την ίδια στέγη. Το concept «ΣΤΟΑ» αναπτύσσεται εντός της, προσφέροντας στον επισκέπτη ένα οικείο περιβάλλον κατάλληλο για επικοινωνία, εξερεύνηση, εκπαίδευση και ψυχαγωγία, με επίκεντρο τη μεσογειακή γαστρονομία και έμφαση στους Έλληνες παραγωγούς.

Το concept «ΣΤΟΑ» έγκειται στη δημιουργία ενός υβριδικού πολυχώρου, όπου οι επισκέπτες θα δημιουργούν κάθε φορά τη δική τους μοναδική εμπειρία εστίασης. Πρόκειται για μια νέα φιλοσοφία για τα ελληνικά δεδομένα, που προτείνει μια δημιουργική και ατμοσφαιρική «συνεστίαση», η οποία θα συμπληρώνει την παραδοσιακή εστίαση, με πρωτότυπα θεματικά εστιατόρια, ελληνικό street food, pop-up stores, και ειδικά μελετημένους κοινόχρηστους χώρους, που θα προωθούν τη συνεχή ροή δράσεων, επιλογών και επικοινωνίας ανάμεσα στους επιμέρους χώρους. Παράλληλα, το concept «ΣΤΟΑ» θα περιλαμβάνει και το μεγαλύτερο κατάστημα στην Αθήνα διάθεσης και ανάδειξης ελληνικών προϊόντων από μικρούς και μεσαίους Έλληνες παραγωγούς, το «ΣΤΟΑ AGORA».

Εκεί, οι επισκέπτες θα μπορούν να περιπλανηθούν και να επιλέξουν ανάμεσα σε εστιατόρια- dine in και street food- θεματικές κουζίνες, καφέ, wine bar, κάβα και ζαχαροπλαστείο, ενώ ταυτόχρονα, θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον πλούτο της ελληνικής και μεσογειακής γαστρονομίας, συμμετέχοντας σε μαθήματα γευσιγνωσίας ή άλλες εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις. Παράλληλα, οι παρέες που θα μοιράζονται το ίδιο τραπέζι σε κοινόχρηστους, θα μπορούν να παραγγέλνουν από διαφορετικό κατάστημα.

Οι κοινόχρηστοι χώροι θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο βίωμα της «συνεστίασης» που προσφέρει το concept «ΣΤΟΑ» και συνεπώς η μελέτη και η οργάνωσή τους αποτελεί προτεραιότητα στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του έργου. Ιδιαίτερη θέση κατέχει το κατάστημα «ΣΤΟΑ AGORA», το οποίο με αγάπη και πίστη στον Έλληνα παραγωγό, θα αποτελεί τη μεγαλύτερη φυσική πλατφόρμα για την προώθηση του πλούτου και της νοστιμιάς των ελληνικών προϊόντων. Εδώ, οι επισκέπτες θα μπορούν να προμηθεύονται προϊόντα, που θα έπρεπε να ταξιδέψουν ανά την επικράτεια για να τα αποκτήσουν.

Το concept «ΣΤΟΑ» αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό πριν το καλοκαίρι του 2025.