Από τα ροσόλια των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και την εμφάνιση των πρώτων cocktails, στα Ros Solis της Trinity Wines, που μας συστήνονται άκρως καλοκαιρινά, αρωματικά και ιδιαίτερα γευστικά.

Όλα ξεκίνησαν με τη μελέτη βιβλίων ιστορίας για τη ζωή των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Στα γαστρονομικά αναγνώσματα του 19ου αιώνα κρύβονταν μικροί θησαυροί, όπως τα ροσόλια.

Τι γεύσει έχει το ροσόλι;
Θεωρώ πως λίγοι άνθρωποι δεν είχαν ποτέ την τύχη να γευτούν αυτά τα αρωματικά συμπυκνωμένα εκχυλίσματα από φρούτα ή λουλούδια που τα έδεναν με σιρόπι και τα αραίωναν με νερό. Ήταν το καλοκαιρινό φίλεμα για απογευματινές βεγγέρες και οικογενειακές συναθροίσεις ή ήταν αστική συνήθεια να αραιώνουν τα ροσόλια με αλκοολούχα αποστάγματα ή brandy, δημιουργώντας έτσι τα πρώτα cocktails! Η παράδοση της φιλοξενίας και του καλωσορίσματος ήταν η βασική πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία της μοντέρνας εκδοχής των Ros Solis. Την ιδέα είχαν οι άνθρωποι της Trinity Wines, οι οποίοι κράτησαν αναλλοίωτη την παραδοσιακή συνταγή, προσθέτοντας απλώς ανθρακικό υψηλής ποιότητας που δίνει αυτή την ευχάριστη και γαργαλιστική αίσθηση στον ουρανίσκο.

Γευστική ανατομία
Είναι μη αλκοολούχα αναψυκτικά που μπορούν να απολαύσουν ακόμα και όσοι ακολουθούν vegan, vegetarian, αλλά και gluten free διατροφή. Ξεχωρίζουν για το βασικό συστατικό τους, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ιδιόκτητων πηγών της Ροδοδάφνης Αιγίου, και επειδή δεν περιέχουν πρόσθετα, τεχνητά αρώματα ή συντηρητικά, αλλά πραγματικά εκχυλίσματα φρούτων και σπόρων. Με εξαίρεση πρώτες ύλες, όπως η κινίνη ή το τζίντζερ, που για λόγους ποιότητας έρχονται από τις χώρες προέλευσής τους (Κονγκό και Ινδία), οι υπόλοιπες είναι ελληνικής προέλευσης. Η παραγωγή τους είναι πολύπλοκη διαδικασία όπως μας εξηγούν οι άνθρωποι της Trinity Wines. «Ένα mise en place, στο οποίο οι πρώτες ύλες προετοιμάζονται από την προηγούμενη μέρα σε ανοξείδωτες δεξαμενές για να ηρεμήσουν. Την επoμένη αναμειγνύονται με το Φυσικό Μεταλλικό Νερό και μέσω κλειστού κυκλώματος προστίθενται οι εκατομμύρια φυσαλίδες ανθρακικού. Σειρά έχουν η τοποθέτηση ετικετών και το κιβώτιο ώστε να φτάσει τελικά η φιάλη στα χέρια μας».

Τα βρίσκουμε σε 6 διαφορετικές γεύσεις: Pink Grapefruit, Ginger Beer, Bergamot n’ Mandarin, Cucumber n’ Basil, Tonic Water και Soda Water και τα απολαμβάνουμε σε long drinks, cocktails, mocktails ή ακόμη και μόνα τους, δροσερά, στους 3-5οC.

Το επόμενο βήμα
Ενώ η ιδέα των Ros Solis γεννήθηκε τον Μάρτιο του 2020, στην αρχή της πανδημίας, έχουν ήδη ταξιδέψει σε Γερμανία, Κύπρο και Ελβετία. Η εταιρεία και οι δημιουργοί τους πιστεύουν ότι μπορούν άνετα να σταθούν στις αγορές του εξωτερικού και να αναδειχθούν χάρη στην ποιότητά τους – και απ’ ό,τι φαίνεται τα καταφέρνουν. Επόμενοι στόχοι τους; Η εξαγωγή σε άλλες χώρες, αλλά και η διαρκής εξέλιξη, αφού ήδη υπάρχουν νέες γεύσεις και ιδέες στα σκαριά που θα αποκαλυφθούν εν καιρώ.

info
Η διανομή τους γίνεται αποκλειστικά από την Trinity Wines. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τα ζητήσουμε στην κοντινότερη κάβα ή στo αγαπημένο μας στέκι.

Δείτε επίσης:
Sunouzo: Μια εναλλακτική πρόταση ποτού

En Mani: Βιολογικοί χυμοί από φραγκόσυκο Μάνης

Η Λένια Κρέτση έκλεισε τη φύση μέσα σε ένα κουτί!