Η Linda Ring, φωτογράφος και στιλίστρια από τη Σουηδία, άρχισε να ζυμώνει το δικό της ψωμί χωρίς γλουτένη και σκάλισε στην κόρα του τη δική της καλλιτεχνική σφραγίδα.

Δεν ζυμώνει απλά, αλλά ζωγραφίζει. Στην κυριολεξία. Κάθε καρβέλι gluten free που βγαίνει από το εργαστήριό της, είναι και μοναδικό, αφού έχει σκαλισμένο πάνω του την έμπνευση της στiγμής. Πρόσωπα, ζώα, στοιχεία της φύσης, δίνουν στο χειροποίητο ψωμί της μορφή μοναδική, που πραγματικά, λυπάσαι να τα χαλάσεις. Ξεχωρίζουν με τη ρουστίκ εμφάνισή τους, και σε συνδυασμό με την αισθητική αλλά και τις γνώσεις της Linda πάνω στη φωτογραφία και το styling, βγαίνει ένα αποτέλεσμα ξεχωριστό.

Και δεν έχουν καμία σχέση με εκείνες τις τούρτες που για ένα φεγγάρι ήταν δημοφιλείς, που πήγαινες σε παιδικό πάρτι και ξαφνικά είχες στο πιάτο σου ένα κομμάτι με το μισό πρόσωπο του παιδιού πάνω στο γλάσο και ένιωθες σαν τον Χάνιμπαλ Λέκτερ της Αθήνας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Linda Ring (@lindasofiaring)

Η τραγανή κόρα των ψωμιών της Λίντα είναι ο καμβάς πάνω στον οποίο δημιουργεί. Πολλοί εντοπίζουν στο στιλ της επιρροές από τον Jean Cocteau ή και τον Picasso. Μοιράζεται τα βρώσιμα έργα της στις σελίδες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε εντυπωσιακά και καλλιτεχνικά ενσταντανέ, σε διάφορες γωνιές του σπιτιού της στην Στοκχόλμη.

Φωτογραφίες: Mikael Lundblad, Kathrin Koschitzki, Linda Ring, Matthias Ring

Δείτε επίσης:

Kintsugi: η ιαπωνική τέχνη που μετατρέπει τα ψεγάδια των σερβίτσιων σε στολίδια

Τα γλυκά – έργα τέχνης της Χρυσής Μουράτ Σεβαστιάδου

Τεχνική και τέχνη για υπέροχο ψωμί!