Το Κατίκι είναι ένα τυρί με πολύ χαμηλά λιπαρά, το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άφοβα σε πολλές συνταγές. Ταιριάζει υπέροχα σε γλυκά, σάντουιτς, σαλάτες αλλά και ως γέμιση ή συνοδευτικό άλειμμα σε λαχανικά, πουλερικά ή κρεατικά, σκέτο ή συνδυασμένο με μπόλικα μυρωδικά. Η ομάδα του Olivemagazine.gr μαγειρεύει με το υπέροχο αυτό τυρί και προτείνει μερικές από τις νοστιμότερες συνταγές της για να διαλέξετε ποια ταιριάζει καλύτερα στο δικό σας τραπέζι.
Ψητές πράσινες πιπεριές γεμιστές με αρωματικό κατίκι Δομοκού
Η πιπεριά κέρατο με τη χαρακτηριστική γεύση της, σε συνδυασμό με το μαλακό αυτό τυρί, δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Ελληνικό τιραμισού με κατίκι Δομοκού
Μια κλασική ιταλική συνταγή με ελληνικό ταμπεραμέντο! Το κατίκι Δομοκού και η μαυροδάφνη στην κρέμα, αλλά και ο ελληνικός καφές στο μίγμα για τα μπισκότα κάνουν αυτό το τιραμισού μοναδικά απολαυστικό. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Μπακαλιάρος ψητός με ντοματίνια σοτέ και σάλτσα από Κατίκι
Απλός και ιδιαίτερα γευστικός τρόπος για να μαγειρέψετε τον μπακαλιάρο. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Κοχύλες γεμιστές με σπανάκι και κατίκι Δομοκού
Με το νόστιμο αυτό ζυμαρικό που γεμίζετε με διάφορα υλικά, δημιουργείτε εντυπωσιακά πιάτα που δίνουν άλλο νόημα στα ζυμαρικά φούρνου. Εδώ επιλέξαμε για γέμιση σπανάκι και κατίκι Δομοκού που ταιριάζουν πολύ. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Πεϊνιρλί με 3 τυριά
Αφράτη ζύμη που αγκαλιάζει μαλακά ή και σκληρά τυριά, το πεϊνιρλί μπορείτε να το προσφέρετε σε άπειρους συνδυασμούς υλικών. Εδώ, προτείνουμε 3 διαφορετικά είδη τυριών με λιαστή ντομάτα, ελιές, ρίγανη ή ό,τι τραβάει ή όρεξή σας. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Ρόκα µε ντοµατίνια και κατίκι ∆οµοκού
Το κατίκι Δομοκού με την πλούσια γεύση του και τα γλυκά ντοματίνια δένουν με λίγο λαδόξιδο και «σπάνε» την πιπεράτη γεύση της ρόκας, κάνοντας την τέλεια ισορροπία σε αυτή τη δροσερή σαλατίτσα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Τάρτα με κολοκύθα και κατίκι Δομοκού
Μια ακόμη διαφορετική τάρτα για τους λάτρεις της κολοκύθας Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Επιδόρπιο με κατίκι, μέλι, σύκα, καρύδια και ροζ πιπέρια
Το ροζ πιπέρι δεν είναι συγγενής του μαύρου, του κόκκινου και του πράσινου πιπεριού και βγαίνει από ένα είδος σκίνου γι’ αυτό και η γεύση του έχει κάτι ρετσινάτο κι όχι καυτερό. Εδώ το χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε ένα επιδόρπιο με βάση το κατίκι Δομοκού. Δείτε πώς ΕΔΩ
Πικάντικα σουβλάκια γαλοπούλας με ντοματίνια
Καθημερινές ή σε κυριακάτικο BBQ τα σουβλάκια είναι σταθερή αξία αγαπητή σε μικρούς και μεγάλους. Εδώ συνδυάζουμε το κρέας της γαλοπούλας με ζουμερά ντοματίνια και μια ωραία σάλτσα με κατίκι Δομοκού. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Μουσακάς λαχανικών στο πήλινο
Μια διαφορετική εκδοχή του μουσακά με διάφορα ψημένα λαχανικά μαγειρεμένα στο πήλινο μαζί με κιμά και μια επικάλυψη από γιαούρτι και κατίκι Δομοκού αντί για μπεσαμέλ. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ