Το κρέας από κυνήγι, δηλαδή ζώων όπως κουνέλι, πάπια, αγριογούρουνο, χήνα ή κουνέλι χρίζει ιδιαίτερης μεταχείρισης και συχνά δεν είναι τόσο εύκολο στο μαγείρεμά του. Με σωστό μαρινάρισμα όμως και όταν ακολουθήσετε κατά γράμμα τις συνταγές, το αποτέλεσμα είναι πιάτα μοναδικής νοστιμιάς. Ετοιμάσαμε 8 συνταγές που θα φτιάξετε στο κυριακάτικο ή το γιορτινό τραπέζι και θα λάμψετε με το μαγειρικό σας ταμπεραμέντο.
Αγριογούρουνο στιφάδο
Ένα μοναδικά γευστικό πιάτο, που ταιριάζει γάντι στο κυριακάτικο ή εορταστικό τραπέζι. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Πάπια με μπράντι συνοδευόμενη από αντίβ
Αν σας αρέσει η πάπια, αυτή η συνταγή με πορτοκάλι και μπράντι θα σας ενθουσιάσει. Ευχάριστη έκπληξη και τα καραμελωμέα αντίβ που τη συνοδεύουν. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Χήνα με μανταρίνια
Η προετοιμασία της είναι πολύ πιο εύκολη από τη γεμιστή γαλοπούλα και η γεύση της θα σας κερδίσει. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Φασιανός γεμιστός με λουκάνικο, πράσο, μυρωδικά και φιστίκι
Ένα μπελαλίδικο φαγητό, που όμως αξίζει την προσπάθεια, καθώς η νοστιμιά του θα σάς ανταμείψει. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Κουνέλι κοκκινιστό με λαζανάκι
Μία εξαιρετική συνταγή με κουνέλι, που συνοδεύεται ιδανικά από ζυμαρικά και ταιριάζει πολύ στο καθημερινό σας τραπέζι. Δείτε την ΕΔΩ
Ζακυνθινό στιφάδο
Σπεσιαλιτέ που μας έρχεται από τη Ζάκυνθο. Το κουνελάκι μαρινάρεται για 24 ώρες και μετά μαγειρεύεται στην κατσαρόλα με μπόλικο σκόρδο, μπαχαρικά και ζουμερές ντομάτες. Στο τέλος του μαγειρέματος πασπαλίζεται με λαδογραβιέρα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Αγριογούρουνο με κρασί και μέλι στη γάστρα
Μια υπέροχη συνταγή για το κυριακάτικο και γιορτινό σας τραπέζι. Ο συνδυασμός αγριογούρουνου, κρασιού και μελιού δίνει ένα απίστευτα γευστικό αποτέλεσμα, που σίγουρα θα ενθουσιάσει. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Κουνέλι με μαυροδάφνη και σταφίδες
Το κουνέλι αγαπάει το κρασί που του χαρίζει εξαιρετική γεύση. Εδώ η μαυροδάφνη και οι σταφίδες δίνουν στο κουνέλι μία ελαφριά γλύκα που του πάει πολύ. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ