Θες να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου στα καλοκαιρινά πάρτι και να κλέψεις την παράσταση με το πιο εντυπωσιακό -αλλά και εύκολο και οικονομικό- γλυκό που υπάρχει; Θα φτιάξεις ζελέ καρπούζι πάνω σε φέτα από κανονικό καρπούζι παρακαλώ!

karpouzi2

Για να το φτιάξεις θα χρειαστείς απλά: 1 ολόκληρο καρπούζι, φύλλα ζελατίνης, 1 σφηνάκι από λικέρ ή ποτό της επιλογής σου, όπως σιρόπι τριαντάφυλλο ή γρεναδίνη, νερό και ζάχαρη.

karpouzi1

* Κόβεις, λοιπόν, το καρπούζι στη μέση κατά μήκος.

karpouzi

* Προσεκτικά, με μαχαίρι αρχικά και κουτάλι στη συνέχεια, αδειάζεις από κάθε φέτα την ψίχα του καρπουζιού, την καθαρίζεις από τα κουκούτσια, την πολτοποιείς στο μπλέντερ και, τέλος, περνάς τον πολτό από ψιλό σουρωτήρι για να βγάλεις τον χυμό.

zelatina

* Στη συνέχεια μουλιάζεις τις ζελατίνες σε μπολ με κρύο νερό (για 600ml χυμό καρπουζιού π.χ. θα χρειαστείς 4 φύλλα ζελατίνης). Στο μεταξύ βράζεις για λίγα λεπτά ¾ φλιτζανιού νερό με 5 κουτ. σούπας ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και ρίχνεις μέσα τις ζελατίνες καλά στυμμένες. Ανακατεύεις καλά, αφήνεις να κρυώσει και το αναμιγνύεις με το χυμό καρπουζιού και το ποτό.

* Γεμίζεις με το μίγμα τις φέτες καρπουζιού και τις βάζεις στο ψυγείο να παγώσουν καλά.

* Όταν θέλεις να σερβίρεις κόβεις το καρπούζι με το ζελέ σε φέτες και έτοιμο το γλυκό σου!

zele-karpouzi

Αν θέλεις, βέβαια, μπορείς να προσθέσεις στο ζελέ κομματάκια σοκολάτας ή φρούτων (εκτός από φρέσκο ανανά και ακτινίδιο που περιέχουν ένα ένζυμο, το οποίο δρα πάνω στο μόριο της ζελατίνης, τη διασπά και δεν επιτρέπει στο ζελέ να πήξει), καθώς και να γεμίσεις με ζελέ και άλλα φρούτα, όπως πεπόνι ή ακόμη και lime ή λεμόνι.