Οι κολοκυθοκεφτέδες αποτελούν έναν από τους γευστικότερους καλοκαιρινούς μεζέδες, που σπανίως λείπει από το μεσημεριανό μας γεύμα σε κάποια παραλιακή ταβέρνα. Συνήθως τούς απολαμβάνουμε παρέα με ένα δροσερό ντιπ γιαουρτιού ή με το παραδοσιακό ελληνικό τζατζίκι.

Επειδή, λοιπόν, το καλοκαίρι πλησιάζει και τα φρέσκα κολοκυθάκια ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους στους πάγκους των λαϊκών αγορών, αλλά και στα ράφια των σούπερ μάρκετ, σας έχουμε τη συνταγή για μυρωδάτους κολοκυθοκεφτέδες, τους οποίους μπορείτε να ψήσετε και στο air fryer!

Κολοκυθοκεφτέδες στη φριτέζα αέρος

Υλικά
1 κιλό κολοκυθάκια
3 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
3 αβγά
250 γρ. φέτα
3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο φρέσκο
3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
1/2 κούπα ελαιόλαδο
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι
τριμμένη φρυγανιά για το πανάρισμα

Διαδικασία

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό τρίφτη. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να στραγγίξουν.

Ψιλοκόβουμε το δυόσμο, τον μαϊντανό και τον άνηθο.

Θρυμματίζουμε τη φέτα με τα χέρια μας.

Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να πήξει λίγο το μείγμα.

Πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες και τους πανάρουμε στην τριμμένη φρυγανιά. Το μείγμα θα είναι λίγο υδαρές και θα κολλάει στα χέρια, αλλά με τη φρυγανιά θα πάρει το σχήμα που πρέπει.

Προθερμαίνουμε το air fryer στους 200°C. Στρώνουμε με λαδόκολλα τον κάδο, τοποθετούμε τους κολοκυθοκεφτέδες μέχρι να γεμίζει ο κάδος και ψήνουμε για 10 λεπτά. Τους γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

Μεταφέρουμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε πιάτο και τους σερβίρουμε με σος γιαουρτιού.

Διαβάστε επίσης:

Κολοκυθοκεφτέδες με βρώμη