Στο τέλος της ημέρας σχεδόν πάντα κάτι περισσεύει είτε είναι κοτόπουλο από το ταψί που φτιάξατε με τις πατάτες είτε κιμάς από εκείνη την ωραία μακαρονάδα, ρύζι από τα σουτζουκάκια ή το πιλάφι που συνόδευε τον αρακά που μαγειρέψατε με σάλτσα ντομάτας κ.ο.κ. Εννοείται ότι την επόμενη μέρα δεν θα καταλήξουν στον κάδο των απορριμάτων αλλά θα μεταμορφωθούν σε πεντανόστιμα πιάτα. Παρακάτω σάς δίνουμε μερικές ιδέες.
Tορτίγια με σπιτική Caesars
H αγαπημένη σαλάτα Caesars μεταμορφώνεται σε σάντουιτς και αγαπιέται από τα παιδιά (και τους φίλους τους). Ένας πολύ νόστιμος τρόπος για να αξιοποιήσετε και το κοτόπουλο που περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Κροκέτες μπακαλιάρου με μπαγιάτικο ψωμί
Οι πιο αφράτοι και τραγανοί ψαροκεφτέδες, που μας βοηθούν να εκμεταλλευτούμε και το ψωμί που περίσσεψε από την προηγουμένη. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Κρεατόπιτα κεφαλονίτικη
Αυτή η παραδοσιακή πίτα θα σας εντυπωσιάσει με την υπέροχη γεύση της. Και μην παραλείψετε το σάμψυχο, δηλαδή τη μαντζουράνα!
Αν έχει περισσέψει μοσχαράκι ή αρνάκι από την προηγούμενη μέρα μπορείτε άνετα να φτιάξετε μια ωραία κρεατόπιτα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Ομελέτα με κιμά
Μια νόστιμη λύση για τον κιμά που μας περισσεύει από τη σάλτσα για τα μακαρόνια ή από άλλο φαγητό. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Το σουβλάκι του Οβελίξ
Ένας έξυπνος τρόπος να αξιοποιήσετε το κοκκινιστό μοσχάρι που περίσσεψε από το μεσημέρι. Πίτα, κρέας, λάχανο, καρότο. Ίσως από τα πιο γευστικά (και υγιεινά) σουβλάκια ever!
Σουφλέ με αλλαντικά και τυριά
Αυτό που σίγουρα θα περισσέψει από ένα τραπέζι είναι κομμένες φέτες ψωμιού αλλά και φέτες από αλλαντικά και τυριά. Μην τα πετάξετε, είναι ευκαιρία να φτιάξετε ένα λαχταριστό σουφλέ!
Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Κροκέτες ρυζιού
Αν σας περίσσεψε σάλτσα από κιμά και βρασμένο ρύζι δοκιμάστε αυτές τις πεντανόστιμες κροκέτες. Μπορείτε να τις ετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα, να τις τηγανίσετε τελευταία στιγμή και να τις συνοδεύσετε ζεστές με μια πράσινη σαλάτα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Πίτα λαχανικών
Μια ξεχωριστή, νηστίσιμη πίτα με φρέσκα, πολύχρωμα λαχανικά και τραχανά που τρώγεται το ίδιο ευχάριστα χλιαρή αλλά και κρύα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ