Αφράτα, βουτυρένια και ψημένα στην τελειότητα, τα κρουασάν είναι μία νοστιμιά όπως και αν το δείτε. Αρνούμαι να πιστέψω πως υπάρχει κάποιος που δεν εκτιμά ένα αφράτο κρουασάν. Είναι ιδανική παρέα του καφέ και της ζεστής σοκολάτας και ταιριάζει σε κάθε ώρα της ημέρας. Σκέτο, με γέμιση, ή ως αλμυρή πρόταση, το συγκεκριμένο σνακ έχει κατακτήσει καιρό τώρα τη θέση που του αξίζει στην καρδιά και τις προτιμήσεις μας. Ενώ, λοιπόν, πιστεύαμε πως δεν γίνεται καλύτερο, είδαμε τα περίφημα τετράγωνα κρουασάν. Μπορεί να τα συναντήσετε ως cube/cubic croissant ή square croissant, όμως όπως και αν λέγονται, το τέλειο τετράγωνο σχήμα τους είναι αυτό που κλέβει την παράσταση. Αφήνοντας πίσω το παραδοσιακό σχήμα του μισοφέγγαρου, το γαλλικό έδεσμα εξελίσσεται παραμένοντας πιστό στην ίδια συνταγή που το έκανε διάσημο.

Πότε δημιουργήθηκαν και πώς έγιναν viral

Ο δημιουργός τους είναι ο Σουηδός ζαχαροπλάστης Bedros Kabranian, ο οποίος είναι γνωστός στη Σουηδία για τις καινοτομίες του. Ο Kabranian θέλησε να δώσει τη δική του οπτική στο έδεσμα και δημιούργησε το πρώτο τετράγωνο κρουασάν το 2018. Από τότε, αρκετοί το έχουν επιχειρήσει, όμως το TikTok ήρθε να αναλάβει τα ηνία του trend. Ο λονδρέζικος φούρνος Le Deli Robuchon κυριαρχεί εδώ και μήνες τη foodie πλευρά του TikTok με τα τετράγωνα κρουασάν του να γίνονται viral από χρήστες που τον επισκέπτονται ώστε να τα δουν, να τα δοκιμάσουν και να τα αναρτήσουν στο προσωπικό τους προφίλ.

http://www.tiktok.com/@about.london/video/7201564859211812101

Η γεύση τους

Όπως και ο προκάτοχός τους, έτσι και τα τετράγωνα κρουασάν έχουν ατελείωτες επιλογές για τη γέμισή τους. Σοκολάτα, βανίλια, φιστίκι και φράουλα είναι σίγουρα ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς προτιμήσεις των οπαδών του. Σίγουρα, σύντομα θα αρχίσουμε να τα βλέπουμε και στις ελληνικές βιτρίνες αρτοσκευασμάτων, μέχρι τότε όμως, τα απολαμβάνουμε στις πιο γευστικές εκδοχές τους στους φούρνους και croissanterie της πρωτεύουσας.