Η ιδέα «business, food and wine» βρίσκει εφαρμογή στο Club Utile Dulci (σημαίνει το τερπνόν μετά του ωφελίμου), ένα νέο private member’s club, που δημιουργήθηκε εδώ και λίγο καιρό στην Αθήνα.

Πρόκειται στην ουσία για μια κοινότητα, τα μέλη της οποίας είναι κυρίως επιχειρηματίες, στελέχη εταιρειών και ελεύθεροι επαγγελματίες, των οποίων κοινό σημείο αναφοράς είναι η αγάπη για την υψηλή γαστρονομία και το αρμονικό ταίριασμα φαγητού και κρασιού. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα διοργανώνονται γαστρονομικές βραδιές αποκλειστικά για τα μέλη του club με την επιμέλεια ενός διακεκριμένου σεφ, που μαγειρεύει σε ένα διαφορετικό κάθε φορά εστιατόριο. Σημειώνεται επίσης ότι η μοναδική αυτή εμπειρία γαστρονομικής και οινικής απόλαυσης συνδυάζεται με το business networking κατά το πρότυπο ανάλογων εκδηλώσεων στο εξωτερικό.

Στις εκδηλώσεις έχει συμμετάσχει μέχρι σήμερα μια σειρά διακεκριμένων επαγγελματιών και προσωπικοτήτων, όπως ο Άγγελος Ιατρίδης (ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ), ο Στέλιος Μπουτάρης (ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ), ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου, ο Γιώργος Σκούρας, ο Κύρος Μελάς, ο Αριστείδης Σπανός από την πλευρά των Ελλήνων οινοποιών, ενώ απέναντί τους υπήρχαν εξαιρετικά κρασιά από το Bordeaux, την Τοσκάνη, τον Λίγηρα, το Πιεμόντε, την Προβηγκία, την Ισπανία και την Αυστρία. Ορισμένοι από τους κορυφαίους Έλληνες σεφ έχουν μαγειρέψει ειδικά για τα μέλη του Club είναι οι: Λευτέρης Λαζάρου, Δημήτρης Σκαρμούτσος, Μάνος Γαρνέλης, Χριστόφορος Πέσκιας, Jean – Charles Metayer, Άλεξ Τσιοτίνης, Γκίκας Ξενάκης.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιανουαρίου στο St. George Lycabettus στην οποία το μενού θα επιμεληθεί ο σεφ Τάσος Μαντής (Hytra), τα κρασιά ο Γιώργος Φλούδας της Trinity Wines, ενώ τη γευσιγνωσία θα συνοδεύσουν εκλεκτά τυριά του Provence Deli.

info
Περισσότερα στο: www.utiledulci.club