Έχεις ακούσει ποτέ τον όρο «ακουαφάμπα»; Εάν όχι, τότε βρίσκεσαι στο κατάλληλο μέρος, γιατί εδώ θα σού μάθουμε τα πάντα για αυτήν ή αλλιώς για το νερό στο οποίο έχουν βράσει τα ρεβίθια.
Για να το φτιάξεις σπίτι, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βράσεις ρεβίθια και ύστερα όταν τα σουρώνεις, να κρατήσεις το νερό τους. Και άμπρα κατάμπρα…. έχεις ακουαφάμπα! Το υγρό αυτό λύνει τα χέρια στους vegans παγκοσμίως, καθώς με αυτό μπορούν να αντικαταστήσουν τα ασπράδια αβγού σε διάφορες αλμυρές και γλυκές συνταγές. Το φυτικό αυτό προϊόν αποτελεί τον τέλειο αντικαταστάτη των αβγών, καθώς η συμπεριφορά του στις συνταγές είναι παραπλήσια αυτών: Βοηθά μίγματα να φουσκώσουν και υλικά να ενωθούν, ενώ παράλληλα αφρίζει και εξαιρετικά. Και για να σε προλάβουμε, όχι τα γλυκά σου δεν πρόκειται να έχουν γεύση χούμους!
Τι μπορείς να κάνεις με αυτό:
-Χτύπησέ το για να φτιάξεις σαντιγί. Μην ξεχάσεις να προσθέσεις ζάχαρη και βανίλια!
-Φτιάξε μαρένγκα.
-Αντικατάστησε τα αβγά στη μαγιονέζα ή σε άλλες γλυκές και αλμυρές συνταγές.
Δοσολογία: Αντικατάστησε ασπράδι από 1 μεσαίο αβγό με 2 κουτ. της σούπας ακουαφάμπα ή 1 ολόκληρο αβγό με 3 κουτ. της σούπας υγρό ρεβιθιού.
Δείτε ακόμα:
Με τι να αντικαταστήσεις τα αβγά στις συνταγές για να γίνουν νηστίσιμες/vegan