Σκέφτεστε πώς να ετοιμάσετε lunch box για το γραφείο ή πιο απλά πώς να ετοιμάσετε το γνωστό ταπεράκι; Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Σχεδόν όλοι μας παίρνουμε το μεσημεριανό στη δουλειά μας και κάπως έτσι σκεφτήκαμε πως θα ήταν βοηθητικές μερικές ιδέες για γεύματα τα οποία θα μπορούν να είναι όχι μόνο εύκολα στην προετοιμασία τους, αλλά και υγιεινά. Χρειάζεται απλά λίγη οργάνωση από την προηγούμενη ημέρα, όμως αξίζει τον κόπο. Επίσης, δεν χρειάζεται οι εκτελέσεις να γίνουν κατά γράμμα, μπορείτε να πάρετε και ιδέες για να φτιάξετε τους δικούς σας συνδυασμούς.
Καπνιστό σκουμπρί και φασόλια
Ετοιμάστε τα φασόλια ή πάρτε και έτοιμα. Ανακατέψτε σε ένα μπολ 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας ξύδι από λευκό κρασί και ½ κουταλάκι του γλυκού σάλτσα χρένου και αλατοπιπερώνετε. Προσθέστε στα φασόλια 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό και ¼ ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι και ανακατέψτε. Μοιράστε σε 2 τάπερ και στη συνέχεια προσθέστε ένα φιλέτο καπνιστού σκουμπρί και μια φέτα λεμόνι.
Γαρίδες με λαχανικά
Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι για 2-3 λεπτά μισό φλιτζάνι κατεψυγμένα μπιζέλια, μισό φλιτζάνι κατεψυγμένα φασολάκια και μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένο μπρόκολο. Στη συνέχεια ξεπλένετε με κρύο νερό και τα στραγγίζετε. Σε ένα μπολ βάζετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας και 1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο. Προσθέστε τα λαχανικά με μερικές μαγειρεμένες γαρίδες, 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο τζίντζερ, 1 ψιλοκομμένο κόκκινο τσίλι και ½ αβοκάντο κομμένο σε κύβους. Μοιράζετε σε 2 ταπεράκια.
Φασολιά Edamame και καρότα
Βάλτε 1 φλιτζάνι καρότα σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε. Βάλτε σε ένα μπολ 1/3 φασόλια edamame και ένα ψιλοκομμένο κόκκινο τσίλι. Ανακατέψετε 1 κουταλιά της σούπας ξίδι με ½ κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο. Προσθέστε στα λαχανικά και ρίξτε και αλάτι. Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα τάπερ.
Μαύρα φασόλια με κολοκυθάκια
Κόβετε σε κομμάτια 150 γραμμάρια βούτυρο. Περιχύνετε με 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο, ½ κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα και ½ κουταλάκι του γλυκού σπόρους κύμινου. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα μπολ βάζετε 150 γρ. μαύρα φασόλια ξεπλυμένα και στραγγισμένα. Προσθέτετε 1/4 κόκκινης πιπεριάς κομμένη σε κύβους. Ψιλοκόβετε το κολοκυθάκι και το κόλιανδρο και το χυμό ενός λάιμ. Ανακατέψτε τα όλα μαζί και συσκευάστε στο κουτί μεσημεριανού γεύματος.
Κοτόπουλο με λαχανικά
Βράζετε 2 αυγά για 7 λεπτά, προσθέτοντας μισό φλιτζάνι φασόλια για τα τελευταία 2 λεπτά. Στη συνέχεια στραγγίζετε και ξεπλένετε όλα μέχρι να κρυώσουν. Ξεφλουδίζετε τα αυγά. Ανακατεύετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο με 1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί και 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα ντιζόν. Προσθέστε τα φασόλια, μισό φλιτζάνι μαγειρεμένες φακές και 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και ανακατέψτε. Μοιράζετε σε 2 μερίδες βάζετε τα αυγά και μερικές φέτες μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου.
Φαλάφελ με λαχανικά
Ψιλοκόβετε ¼ μικρό κόκκινο λάχανο και ρίχνετε 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και μια πρέζα αλάτι. Τρίβετε 2 καρότα. Μοιράζετε 4 κουταλιές της σούπας χούμους σε δύο lunch boxes. Προσθέστε μερικά φύλλα μαρουλιού και 3 φαλάφελ στο καθέ τάπερ και μετά προσθέτετε τα λαχανικά. Πασπαλίστε με σπόρους κολοκύθας και βάζετε και αράβικες πίτες.
Σαλάτα με superfoods
Βάζετε ½ φλιτζάνι μπρόκολο και ¼ φλιτζάνι αρακά σε αλατισμένο νερό που βράζει και στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό και στραγγίζετε. Ψιλοκόβετε το ¼ ενός αγγουριού. Βάζετε 1/3 προμαγειρεμένης κινόα σε ένα μπολ και προσθέτετε τα λαχανικά. Χτυπάτε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο με 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνετε. Προσθέστε τα υλικά στο μπολ και ανακατέψτε τα όλα μαζί. Προσθέστε μια χούφτα δυόσμο και μαϊντανό και 50 γραμμάρια θρυμματισμένη φέτα. Βάλτε το σε ένα ταπεράκι.
Σολομός, αβοκάντο και αυγό
Βάζετε ένα μεγάλο αβγό σε βραστό νερό και αφήστε να σιγοβράσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια αφήστε να κρυώσει. Κόψτε το μισό μικρό αβοκάντο και «σπάστε» 1/3 ενός φιλέτο καπνιστού σολομού σε κομμάτια. Προσθέστε μια χούφτα κάρδαμο και μοιράστε στα τάπερ σας. Στη συνέχεια προσθέστε το αυγό, το σολομό και το αβοκάντο. Βάλτε σε ένα μικρό βαζάκι 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι με 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και λίγο ψιλοκομμένο άνηθο. Όταν θα θέλετε να γευματίστε, περιχύστε με το μείγμα.