Αγαπάμε τη μπουγάτσα, είτε είναι στη γλυκιά της εκδοχή, είτε σε αλμυρή. Γι’ αυτό κι εμείς σας έχουμε επτά διαφορετικές συνταγές για αυτό το έδεσμα με καταγωγή από τις Σέρρες. Διαλέξτε εκείνη που ταιριάζει περισσότερο στις προτιμήσεις σας και απολαύστε τη οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Μπορεί να αποτελέσει ένα σνακ για το πρωινό μας γεύμα, αλλά κι ένα ωραίο συνοδευτικό του καφέ ή του τσαγιού μας. Ακόμη, μπορούμε να τη σερβίρουμε ως επιδόρπιο.
Δείτε τις παρακάτω προτάσεις από το αρχείο μας:
Οι γλυκές
Μπουγάτσα
Φτιάχνουμε παραδοσιακή μπουγάτσα με τη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου.
Μπουγάτσα με ρόδι
Μια μπουγάτσα με βελούδινη κρέμα και ξεχωριστό χαρακτήρα που ταιριάζει με τον πρωινό καφέ, αλλά σερβίρεται άνετα και μετά από ένα επίσημο γεύμα.
Μπουγάτσα με κρέμα πορτοκαλιού
Η μπουγάτσα σε μια πιο φρουτένια εκδοχή, αρωματισμένη με πορτοκάλι, που της πάει πολύ.
Οι αλμυρές
Μπουγάτσα με τυρί
Εύκολη πίτα που συνδυάζει την υπέροχα κρεμώδη υφή της γέμισης με το τραγανό φύλλο. Το ελαφρύ πασπάλισμα με ζάχαρη άχνη στο τέλος και το βούτυρο γάλακτος είναι οι πινελιές που την απογειώνουν.
Τυρομπουγατσάκια με πετιμέζι
Νόστιμα “πακετάκια” με απαλή γέμιση ανθότυρου που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι…
Γλυκιά τυρόπιτα από τα Ζαγοροχώρια
Μια πρωτότυπη γλυκιά τυρόπιτα από τα Ζαγοροχώρια, εναλλακτική της μπουγάτσας, που τρώγεται ιδανικά στο πρωινό.
Tάρτα με αλμυρή κρέμα μπουγάτσας και σύγκλινο
Κρεμώδης και τυρένια, αυτή η τάρτα με σύγκλινο και κρέμα μπουγάτσας σε αλμυρή εκδοχή θα γίνει η αγαπημένη σας. Ο Master Chef, Λάμπρος Βακιάρος, φρόντισε για αυτό.