Εντάξει μπορεί να μην είναι ό, τι καλύτερο για την υγεία μας, ωστόσο ο φούρνος μικροκυμάτων είναι μια από τις οικιακές συσκευές που χρησιμοποιούμε περισσότερο στην κουζίνα μας, καθώς μας «λύνει τα χέρια» ξεπαγώνοντας και ζεσταίνοντας ροφήματα και φαγητό. Το ήξερες όμως ότι μπορείς να μαγειρέψεις κιόλας και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ;
1. Ψητή πατάτα
Αντί να περιμένεις το φούρνο να προθερμανθεί ή τη φωτιά στο τζάκι να κάψει αρκετά, κάνε πολλές τρύπες στην πατάτα σου με ένα πιρούνι (για να μην εκραγεί) και βάλ’την στο φούρνο μικροκυμάτων για 7-8 λεπτά ή μέχρι να μπορείς άνετα να την τρυπήσεις μέχρι τη μέση. Πρόσθεσε βούτυρο και φρέσκα μυρωδικά, λαδάκι και φασόλια ή μπόλικο τυρί και μπέικον. Γιαμ!
2. Κέικ
Θέλεις κάτι γλυκό αλλά φοβάσαι ότι εάν φτιάξεις ένα κέικ θα καταλήξεις να το τρως όλο; Εάν ναι, απλά φτιάξε μία ατομική μερίδα μέσα σε πέντε λεπτά στα μικροκύματα. Δες ΕΔΩ τη συνταγή.
3. Αβγά
Για την πιο γρήγορη συνταγή για στραπατσάδα, χτύπησε τα αβγά και βάλ’τα στο φούρνο μικροκυμάτων για 30”. Στη συνέχεια, ανακάτεψε το μείγμα και ξαναμαγείρεψέ τα για ακόμη 30”.
4. Ρύζι
Για 4 άτομα, βάλε σε ένα μπολ 1 1/2 κούπα ρύζι και αρκετό νερό ώστε να φτάνει ένα δάχτυλο πάνω από το ρύζι. Βάλ’το στο φούρνο μικροκυμάτων για 9 λεπτά και στη συνέχεια άφησέ το καλυμμένο για 3 λεπτά να ξεκουραστεί.
5. Μπρόκολο
Βάλε λίγο νερό σε ένα μπολ με μπρόκολο μέχρι να μαλακώσει όσο θέλεις. Στη συνέχεια, πρόσθεσε λίγο αλάτι, πιπέρι και τυρί για μέγιστη απόλαυση.
6. Καλαμπόκι
Βάλ΄το μαζί με το φλοιό στο φούρνο μικροκυμάτων για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Πανεύκολο;