Μπορεί για τους περισσότερους από εμάς η ιδέα να μην τρώμε κανένα ζωικό προϊόν να φαντάζει αδύνατη στην εφαρμογή της, ωστόσο η ελληνική κουζίνα λατρεύει τις vegan συνταγές και μπορούμε να το αποδείξουμε! Πάρε για παράδειγμα τις πλέον κλασικές συνταγές με όσπρια, όπως φακές σούπα, φασολάδα, ρεβιθάδα. Αν λοιπόν ακολουθείς κι εσύ μια αυστηρά χορτοφαγική διατροφή, σου έχουμε 15 πολύ νόστιμες προτάσεις.
Σουτζουκάκια με φάβα
Τα σουτζουκάκια αλλιώς… Όχι με μοσχαρίσιο κιμά όπως τα ξέρουμε, αλλά με φάβα και το κυριότερο, πολύ νόστιμα! Δες τη συνταγή ΕΔΩ
Σελινόριζα με μικρά κρεμμυδάκια αλά πολίτα
Μπορεί να έχεις συνηθίσει τις αγκινάρες αλά πολίτα, αλλά τον χειμώνα που δεν βρίσκεις φρέσκες μπορείς να φτιάξεις την διάσημη συνταγή και με σελινόριζα. Δες τη συνταγή ΕΔΩ
Κουνουπίδι τηγανητό με πικάντικη σάλτσα ντομάτας
Αυτές οι τραγανές μπουκίτσες κουνουπιδιού γίνονται με χυλό μπίρας και συνοδεύονται από μια νοστιμότατη πικάντικη σάλτσα ντομάτας, όπως τη μαγειρεύουν στην Κίμωλο. Δες τη συνταγή ΕΔΩ
Ελιόπιτα κυπριώτικη
Μια συνταγή που τιμά τον καρπό αλλά και το λάδι της ελιάς με τον καλύτερο τρόπο. Δες τη συνταγή ΕΔΩ
Φάβα από ξερά κουκιά με καβουρδισμένα κουκουνάρια
Τα κουκιά με τη γεμάτη, γήινη γεύση τους ισορροπούν ιδανικά με το πικάντικο του πιπεριού και τη φρεσκάδα του λεμονιού δημιουργώντας ένα πολύ ιδιαίτερο πιάτο. Δες τη συνταγή ΕΔΩ
Μανιτάρια στιφάδο με σπανάκι και μαυρομάτικα
Ένα ξεχωριστό στιφάδο που αντί για κρέας γίνεται με διάφορα μανιτάρια. Το σπανάκι και τα μαυρομάτικα φασόλια δίνουν στο φαγητό ακόμη πιο πλούσια γεύση. Δες τη συνταγή ΕΔΩ
Πλιγούρι πικάντικο με μελιτζάνα και ντομάτα
Επί της ουσίας πρόκειται για ένα μελιτζανοπίλαφο αρωματισμένο με σκόρδο, κόλιανδρο και κύμινο στο οποίο αντικαθιστάς το ρύζι με πλιγούρι, σπασμένο σιτάρι δηλαδή. Δες τη συνταγή ΕΔΩ
Μεσογειακά μπέργκερ με μπιφτέκι από ρεβίθια και μελιτζάνες
Με όσπρια και λαχανικά να αντικαθιστούν το κρέας, αυτά τα αρωματικά μπέργκερ σίγουρα δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι από τα κλασικά… Δες τη συνταγή ΕΔΩ
Φρέσκα µυρωδάτα φασολάκια µε πατατούλες
Θες να κάνεις την κλασική συνταγή ακόμα πιο λαχταριστή; Θα προσθέσεις στα φασολάκια φρέσκα αρώματα μυρωδικών. Δες τη συνταγή ΕΔΩ
Πιπεριές με χάντρες
Οι χάντρες είναι το φασόλι-γέφυρα ανάμεσα σε δύο εποχές. Το ροζοκόκκινο, μελί χρώμα τους έχει κάτι από τα χρώματα της γης του φθινοπώρου, κι αυτές διχάζονται ανάμεσα στην ξεχωριστή υπόσταση των φασολιών του χειμώνα και το γρήγορο μαγείρεμα του πράσινου, καλοκαιριάτικου τσαουλιού. Οι πιπεριές τους πάνε με τρέλα! Δες τη συνταγή ΕΔΩ
Πατάτες στιφάδο στη γάστρα με μυρωδικά και πετιμέζι
Παρέα με μια πράσινη σαλάτα και μια φέτα ζυμωτό ψωμί, οι πατάτες φούρνου γίνονται από συνοδευτικό, πλήρες γεύμα! Θα σου αρέσουν πολύ. Δες τη συνταγή ΕΔΩ
Γεμιστά με ρύζι και τραχανά
Η κλασική συνταγή για γεμιστά με σταφίδες και κουκουνάρι με μια μικρή παραλλαγή -την προσθήκη του τραχανά στη γέμιση- που κάνει τα γεμιστά σας ακόμη πιο νόστιμα. Δες τη συνταγή ΕΔΩ
Πικάντικες φακές στην κατσαρόλα με χειμωνιάτικες ρίζες
Οι φακές σε μια διαφορετική συνταγή, πιο πικάντικες και εμπλουτισμένες με διάφορα λαχανικά, όπως γλυκοπατάτα και ρέβα. Δες τη συνταγή ΕΔΩ
Λαχανόπιτα ηπειρώτικη
Μια κλασική ηπειρώτικη πίτα που τρώγεται κυρίως στις μέρες της νηστείας κι αυτό γιατί δεν περιέχει ούτε βούτυρο, ούτε τυριά, ούτε αβγά. Πρώτης τάξεως vegan πίτα λοιπόν! Δες τη συνταγή ΕΔΩ
Χορτοφαγική πίτσα με αραβική πίτα
Η σπιτική ζύμη για πίτσα μπορεί να μην συγκρίνεται με τίποτα, όμως και η αραβική πίτα ή η πίτα για σουβλάκι φτιάχνουν τη νοστιμότερη πίτσα στο λεπτό, λεπτή και ανάλαφρη. Κλασικό παράδειγμα αυτή η απολαυστική χορτοφαγική πίτσα. Δες τη συνταγή ΕΔΩ