Οι κουραμπιέδες είναι αναπόσπαστο κομμάτι των Χριστουγέννων, που γεμίζει τα γιορτινά τραπέζια με γεύση και άρωμα γιορτής. Από τα παραδοσιακά «φεγγαράκια» και τις αφράτες μπουκιές με ωμά ή καβουρδισμένα αμύγδαλα, μέχρι τις πιο σύγχρονες παραλλαγές με χρώματα, γεύσεις και διαφορετικά γλυκαντικά, κάθε εκδοχή προσθέτει τη δική της γιορτινή νότα. Στα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας η ποικιλία είναι μεγάλη, έτοιμη να προσφέρει την ιδανική γλυκιά πινελιά για τις γιορτές.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kora Bakery (@korabakery)

Kora
Μπουκιές μικρές και αφράτες, τραγανές απ’ έξω, βουτυρένιες μέχρι μέσα, που λιώνουν πριν καν προλάβεις να πεις «άλλη μία γύρα»
Αναγνωστοπούλου 44, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3627855

Temps Perdu
Φτιαγμένοι με φρέσκο βούτυρο Τρίπολης, σουμάδα Χίου, πικραμύγδαλο, καβουρδισμένα αμύγδαλα Αλμυρού Μαγνησίας και
ψεκάζονται με ανθόνερο Χίου πριν μπει η άχνη.

Καραϊσκου 114, Πειραιάς, τηλ.: 210 4296027

Αθανασίου Αξαρλιάν 2, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3311767

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Le Greche (@le_greche)

Le Greche

Le Greche
Μικροί, στρογγυλοί που μοσχοβολούν βούτυρο γίνονται μια μπουκιά. Πλούσιοι σε καβουρδισμένο αμύγδαλο και με μπόλικοι άχνη ζάχαρη με την γεύση του βουτύρου να μένει για πολλή ώρα στο στόμα. Σίγουρα από εκείνους που αξίζει φέτος να δοκιμάσετε.

Λυκούργου 2, Νέο Ψυχικό, τηλ.: 213 0416299

Λεωφ. Μεσογείων 456, Αγ. Παρασκευή, τηλ.: 210 0101617

Μητροπόλεως 16, Σύνταγμα, τηλ.: 216 7006458

Α λα γκρεκ

Μεγάλοι, χορταστικοί και αφράτοι κουραμπιέδες από τον κρητικό Κωστή Κωστάκη. Με γενναιόδωρη ποσότητα αμύγδαλου και εκλεκτό βούτυρο Λέσβου, είναι τόσο αέρινοι που τους κατατάξαμε ομόφωνα στη λίστα με τους καλύτερους που έχουμε δοκιμάσει φέτος.
Αγίας Παρασκευής 65, Αγία Παρασκευή. τηλ: 21 1012 2071

72Η

Ακολουθούν την κλασική, παραδοσιακή συνταγή χωρίς νεοτερισμούς. Στρογγυλοί, πλούσιοι σε βούτυρο (χρησιμοποιούν δύο διαφορετικά για περισσότερο αρωματικό και γευστικό αποτέλεσμα) και με αρκετό αμύγδαλο. Δεν θα μείνετε μόνο στον έναν παρόλο που έχουν χορταστικό μέγεθος.
Μητροπόλεως 27, Σύνταγμα, τηλ.: 216 0006770

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη (@varsos_kifisia_1892)

Βάρσος
Γευστικοί και μυρωδάτοι, πιστοί στην κλασική συνταγή, σκορπούν άρωμα φρέσκου βουτύρου με το που ανοίξεις το κουτί.
Κασσαβέτη 5, Κηφισιά, τηλ.: 210 8012472

Rita’s Cookies
Λιβανέζικοι, σούπερ βουτυρένιοι, τραγανοί, με μπόλικο ξηρό καρπό και καθόλου άχνη. Ιδανικοί για όσους αγαπούν τους κουραμπιέδες λίγο παραπάνω αφού τους τινάξουν. Φυσικά, έχει και με άχνη.
Δομοκού 40, Νίκαια, τηλ.: 210 4912323

Αφοί Ασημακόπουλοι
Απαλοί, γεμάτοι γεύση και βουτυρένια υφή, χάνονται σε δυο μικρές μπουκιές.
Χαρ. Τρικούπη 82, Εξάρχεια, τηλ.: 210 3610092

Στάνη
Κλασικοί, γεμάτοι άρωμα βουτύρου, ξυπνούν μνήμες από παλιές, γνώριμες γεύσεις.
Μαρίκας Κοτοπούλη 10, Αθήνα, τηλ.: 210 5233637

Φύσις
Μικρά, χωρίς ζωικά λιπαρά, γλουτένη ή ζάχαρη, που μοσχοβολούν ελαιόλαδο.
Λεωφ. Κηφισίας 98, Μαρούσι, τηλ.: 211 4069267

Ζαχαροπλαστεία Ίλιον
Μπαμπάτσικοι, ελαφριοί, με ολόκληρα αμύγδαλα. Πλούσια και φίνα γεύση που λιώνει στο στόμα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aristokratikon (@aristokratikon)

Αριστοκρατικόν
Κλασικοί, μεσαίου μεγέθους κουραμπιέδες με σπασμένο αμύγδαλο και διακριτικό άρωμα ανθόνερου.
Βουλής 7, Σύνταγμα 105 62, Αθήνα, τηλ.: 210 3220 546

 

Bread BC
Αφράτοι, λαχταριστοί με μπόλικο βούτυρο, αρκετό αμύγδαλο και πλούσια άχνη ζάχαρη. Έτσι ακριβώς όπως πρέπει να είναι ένας παραδοσιακός κουραμπιές.
Αγ. Παρασκευής 59, Χαλάνδρι, τηλ.: 2106851961

Δείτε επίσης:

18 φούρνοι και ζαχαροπλαστεία για τα μελομακάρονα των φετινών Χριστουγέννων