Οι σούπες βελουτέ γίνονται οι αγαπημένες μας σούπες το χειμώνα, ενώ κάνουν εντυπωσιακή εμφάνιση σε ένα γιορτινό τραπέζι. Εχουν όμως τα μυστικά τους και εδώ σας δίνουμε 6 από τα πιο βασικά για να εξασφαλίσετε την επιτυχία τους!
-Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια, για να πολτοποιηθούν πιο εύκολα.
-Πολτοποιούμε επιτόπου με ραβδομπλέντερ ή σε δόσεις σε μπλέντερ.
-Για πιο λείο αποτέλεσμα, περνάμε την πολτοποιημένη σούπα από λεπτό σουρωτήρι.
-Αν θέλουμε να αραιώσουμε τη σούπα, προσθέτουμε λίγο επιπλέον ζωμό, γι’ αυτό πάντα φροντίζουμε να έχουμε παραπάνω ζωμό στο πλάι.
-Σερβίρουμε τη σούπα σε ζεστά βαθιά πιάτα ή μπολ, για να διατηρηθεί όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα ζεστή.
– Γαρνίρουμε με γιαούρτι από πάνω για τη δροσιά και την αντίθεση ζεστού – κρύου και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δείτε επίσης
Πηχτές σούπες: Οδηγίες βήμα-βήμα για κρέμες, βελουτέ, πουρέ και λιεζόν
Μπεσαμέλ και βελουτέ, οι βασικές λευκές σάλτσες της γαλλικής κουζίνας
Αρωματική σούπα βελουτέ με φάβα και αβγοτάραχο