Οι Γάλλοι είναι ειδικοί στις κρέπες. Τις βρίσκουμε παντού, τόσο σε καντίνες και φαστ φουντ όσο και σε καλά εστιατόρια. Κάθε γαλλικό σπίτι φτιάχνει πολύ συχνά κρέπες για πρωινό, brunch, σνακ, βραδινό. Και φυσικά αποτελούν αντικείμενο δημιουργικότητας μέσα στην κουζίνα.

Σε ένα εστιατόριο στο Παρίσι, το Joia, ξεκίνησε αυτή η μόδα της τούρτας από κρέπες. Η σεφ εκεί, η Helene Darroze, σύστησε στο κοινό της ένα διαφορετικό γλυκό με κρέπες και κρέμα από τσάι μάτσα. Ωστόσο, το επιδόρπιο αυτό είναι πολύ εύκολο και αρκετά γρήγορο.

Ουσιαστικά μοιάζει σαν ένα διαφορετικό μιλφέιγ που αντί για μπισκότο χρησιμοποιούμε κρέπες. Η γέμιση όμως μπορεί να είναι ό,τι μπορούμε να φανταστούμε: μερέντα, κρέμα σοκολάτα ή βανίλια, μαρμελάδα, κρέμα λεμόνι, κρέμα τιραμισού…


Πώς μπορούμε να το φτιάξουμε;
Για να ετοιμάσουμε αυτό το γλυκό, χρειάζεται πρώτα να φτιάξουμε τη ζύμη για κρέπες. Φυσικά, αν δεν έχουμε τον χρόνο ή δεν θέλουμε να κουραστούμε, μπορούμε να τις αγοράσουμε έτοιμες. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και ετοιμάζουμε τη γέμισή μας. Αν η γέμιση είναι κάτι που δεν χρειάζεται μαγείρεμα, τότε το γλυκό βγαίνει ακόμα πιο εύκολα. Σε αυτήν την περίπτωση μπορούμε για παράδειγμα να χρησιμοποιήσουμε μερέντα, φιστικοβούτυρο ή κάποιο άλλο βούτυρο ξηρών καρπών, ταχίνι (ή ταχίνι με σοκολάτα), μέλι, μαρμελάδα.

Σε περίπτωση που θέλουμε κάτι πιο ξεχωριστό, μπορούμε να φτιάξουμε κρέμα ζαχαροπλαστικής, κρέμα λεμόνι, πορτοκάλι, τιραμισού ή ό,τι άλλο έχουμε στο νου μας.

Απλώνουμε το υλικό της γέμισης πάνω στην κρέπα και αντί να την τυλίξουμε, βάζουμε την επόμενη κρέπα από πάνω δημιουργώντας έτσι στρώσεις. Το πόσες στρώσεις θα φτιάξουμε εξαρτάται από τα πόσα υλικά έχουμε ή πόσα άτομα θέλουμε να ταίσουμε. Για να βγει αρκετά όμορφο και εντυπωσιακό, υπολογίζουμε τουλάχιστον 10 κρέπες.

Στο πάνω μέρος, μπορούμε είτε να πασπαλίσουμε το γλυκό με σκέτη άχνη ζάχαρη ή να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο υλικό που είχαμε στις στρώσεις αλλά να κάνουμε ένα καλύτερο styling για να φαίνεται όμορφη η τούρτα μας. Αν θέλουμε, ρίχνουμε τρούφα, τριμμένη σοκολάτα, ξηρούς καρπούς, φρούτα του δάσους, ακόμα και μέλι (αν ταιριάζει με τη συνταγή μας).

Είναι ένα εύκολο γλυκό και ένας εναλλακτικός τρόπος να προσφέρετε τις κρέπες σε ένα brunch ή και στην οικογένειά σας, αν θέλετε να τους εντυπωσιάσετε. Αν πρόκειται να το καταναλώσουν παιδιά, φροντίστε να το πασπαλίσετε με χρωματιστή τρούφα ή χρωματιστά κουφέτα σοκολάτας που λατρεύουν.

Δείτε επίσης:
Galettes (Γκαλέτ) ή αλλιώς νορμανδικές κρέπες: η εναλλακτική στο κλασικό γαλλικό έδεσμα

Γάλλοι ερευνητές αποκαλύπτουν το μυστικό για τις τέλειες κρέπες

Αλμυρή «τούρτα» από κρέπες με γέμιση κιμά