Pancakes: το τέλειο πρωινό ή brunch για μικρούς και μεγάλους, ειδικά τα Σαββατοκύριακα που έχουμε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μας για να το απολαύσουμε! Με μέλι, με φρούτα, με ξηρούς καρπούς, με ταχίνι, φιστικοβούτυρο, μερέντα, λιωμένη σοκολάτα… Άπειροι οι γευστικοί συνδυασμοί. Ωστόσο, αν έχετε δοκιμάσει κάποιες φορές να φτιάξετε και δεν σας βγαίνουν όσο αφράτα θα θέλατε, σας έχουμε το μυστικό για να το πετύχετε: μαγιονέζα.
Ναι καλά ακούσατε! Σίγουρα δεν είναι το πρώτο υλικό που θα σας ερχόταν στο μυαλό για τις τηγανήτες σας. Ωστόσο, η μαγιονέζα έχει όλα εκείνα τα συστατικά που συντελούν στο να έχουμε ένα καλύτερο μείγμα, το οποίο θα μας δώσει ένα πιο αφράτο αποτέλεσμα.
Η μαγιονέζα περιέχει ξίδι, ένα συστατικό που όταν αλληλεπιδρά με τη μαγειρική σόδα, φουσκώνει περισσότερο τη ζύμη μας. Από την άλλη, τα αυγά της είναι εκείνα που βοηθούν πάντα ένα ζυμάρι να γίνει πιο αφράτο, ενώ οι κρόκοι των αυγών αποτελούν πηγή πρωτεΐνης, που κάνει τα κέικ πιο μαλακά. Στα pancakes η μαγιονέζα μπορεί να βοηθήσει τόσο σε αυτό, όσο και στο να δέσουν καλύτερα τα υλικά μεταξύ τους.
Πώς να χρησιμοποιήσετε τη μαγιονέζα στα pancakes;
Για να έχουμε λιγότερα λιπαρά στο τελικό προιόν είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο αντί για βούτυρο. Η μαγιονέζα θα δώσει τα έξτρα λιπαρά, ενώ η υφή της θα βοηθήσει τη ζύμη να δέσει. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε 2-3 κουτ. σούπας μαγιονέζα. Μη φοβάστε, δεν θα δώσει κάποια γεύση στο μείγμα, εκτός αν χρησιμοποιήσετε κάποιο προϊόν με πολύ έντονο άρωμα.
Δείτε επίσης:
Εύκολη σπιτική «μαγιονέζα» με γιαούρτι και αβοκάντο
Φτιάξε gluten free pancakes με μόνο 3 υλικά!
Μυστικά για τα πιο υγιεινά pancakes