Ένας απ’ τους αγαπημένους μου τρόπους να τρώω λαχανικά είναι στον φούρνο. Είτε πρόκειται για τις «απλές και καθημερινές» πατάτες με το σκόρδο και το δεντρολίβανο είτε για ένα πιο ενδιαφέρον μιξ με πατάτα, γλυκοπατάτα, καρότο, παντζάρι, κουνουπίδι, πράσο, κρεμμύδι κλπ., στον φούρνο οι γεύσεις τους αναδεικνύονται και, για εμένα τουλάχιστον, διατηρούν και ωραία υφή. Και το highlight; Αυτά τα καψαλισμένα ελαφρώς σημεία, η τραγανή κρούστα των λαχανικών και το πιο μαλακό εσωτερικό τους.
Για ακόμη πιο τραγανό αποτέλεσμα όμως, το μυστικό είναι ένα. Το κορν φλάουρ.
Η συνταγή…
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C
Πλένουμε τα λαχανικά, τα κόβουμε όπως θέλουμε και τα στεγνώνουμε καλά, γιατί η υγρασία δεν θα τα αφήσει να γίνουν τραγανά. Τα βάζουμε στο ταψί μαζί ε.π. ελαιόλαδο, αλάτι και μπαχαρικά και μυρωδικά της αρεσκείας μας.
Προσθέτουμε στο ταψί 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά, ώστε να κατανεμηθεί σωστά σε όλα τα λαχανικά.
Ψήνουμε από 20′ μέχρι 45′, ανάλογα με τα λαχανικά και τα κομμάτια που έχουμε κόψει. Θέλουμε να είναι τραγανά, αλλά να τρυπιούνται εύκολα με το πιρούνι.
Αν ψήνουμε αρκετά διαφορετικά λαχανικά ταυτόχρονα, θέλουν διαφορετικούς χρόνους, οπότε θα πρέπει να τα αποσύρουμε σταδιακά απ’ το ταψί.
Την επόμενη φορά που θα θέλετε να φουρνίσετε το αγαπημένο σας λαχανικό ή κόνδυλο, μην ξεχάσετε το κορν φλάουρ!
Δείτε επίσης:
3 συμβουλές για να τσιγαρίσετε σωστά το κρέας στο τηγάνι
Air fryer και slow cooker-Τους αξίζει μια θέση στην κουζίνα;
Τα τέλεια γιουβαρλάκια βήμα-βήμα