Μπορεί οι γλυκοπατάτες και οι πατάτες να ανήκουν στην ίδια οικογένεια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να τις αντιμετωπίζετε με τον ίδιο τρόπο στο ψήσιμο. Για την ακρίβεια, υπάρχει ένας απίστευτα εύκολος τρόπος που κάνει τις γλυκοπατάτες ακόμα πιο νόστιμες.

Η θρεπτική αξία της γλυκοπατάτας
Οι γλυκοπατάτες έχουν υπέροχη γεύση και προσθέτουν γλύκα σε κάθε συνταγή, ενώ είναι πλούσιες σε βιταμίνες και στοιχεία, όπως A, B6, C, ποτάσιο, μαγνήσιο και φυτικές ίνες.

Οι γλυκοπατάτες συμβάλλουν στην εξαιρετική υγεία του πεπτικού και θωρακίζουν το ανοσοποιητικό μας, ενω βοηθούν ακόμα και στη δίαιτα, αφού έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και δημιουργούν πιο γρήγορα το αίσθημα του κορεσμού.

Πώς να κάνετε τις γλυκοπατάτες ακόμα πιο νόστιμες
Το μυστικό για να ψήσετε νόστιμες ολόκληρες γλυκοπατάτες με τη φλούδα στο φούρνο (ή στο τζάκι μέσα σε αλουμινόχαρτο) είναι τόσο εύκολο που δεν θα το πιστεύετε. Συνήθως, λένε ότι πριν βάλετε τις πατάτες στο φούρνο καλό είναι να τις τρυπάτε με ένα πιρούνι. Όχι μόνο για να ψηθούν πιο εύκολα και να φύγει η υγρασία αλλά για να μην φουσκώσουν.

Αν όμως, τρυπήσετε τις γλυκοπατάτες χάνουν όλη την υγρασία και τα σάκχαρά τους. Επιπλέον, οι γλυκοπατάτες δεν φουσκώνουν τόσο εύκολα όσο οι κοινές πατάτες. Με το να τις τρυπάτε χάνουν τη γλύκα και τη βουτυρένια σχεδόν γεύση τους.

Δοκιμάστε, λοιπόν, να ψήσετε τις γλυκοπατάτες σας χωρίς να τις τρυπήσετε πριν και θα μας θυμηθείτε! Αφού τις ψήσετε, μπορείτε να τις ανοίξετε και να τις γεμίσετε με τα τυρί, λαχανικά και ό,τι άλλο σας αρέσει!

Δείτε επίσης:

Χοιρινό μπούτι με τηγανητή σελινόριζα και γλυκοπατάτες

8 λόγοι για να βάλεις τις γλυκοπατάτες στη διατροφή σου

Σούπα με ψητές γλυκοπατάτες