Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει και αν δεν σκοπεύατε να γιορτάσετε αλλά αλλάξετε γνώμη, τότε σας έχουμε μια πρόταση της τελευταίας στιγμής, που ξεφεύγει από τα κλασικά, αλλά είναι πεντανόστιμο. Πρόκειται για ένα γλυκάκι με βάση το αμύγδαλο, εύκολο, γρήγορο, ελαφρύ, ό,τι πρέπει για να το μοιραστείτε στα δυο!
Δείτε παρακάτω πώς να το φτιάξετε:
Υλικά για 6 άτομα
200 γρ. πούδρα αμυγδάλου
180 γρ. ζάχαρη
100 γρ. Βούτυρο
4 αυγά
1 βανίλια
ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
Διαδικασία
Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτετε το ξύσμα από ένα λεμόνι ή ένα πορτοκάλι (ανάλογα με τις προτιμήσεις σας). Αφού ανακατευτούν καλά, προσθέτετε και μια βανίλια.
Στη συνέχεια, ρίχνετε το βούτυρο (που το έχετε λιώσει είτε στον φούρνο μικροκυμάτων είτε σε ένα κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας) και την πούδρα αμυγδάλου και ανακατεύετε καλά το μείγμα.
Αλευρώνετε μια φόρμα κέικ ή μια ταρτιέρα με 6 ταρτάκια και ρίχνετε μέσα το μείγμα.
Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 30-40 λεπτά.
Tips
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και σταγόνες σοκολάτας στο εσωτερικό του κέικ για να του δώσετε μια σοκολατένια νότα λόγω της ημέρας. Αν έχετε μια πιο ρομαντική διάθεση επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φόρμα σε γεύση καρδιάς ή ατομικά φορμάκια σε αυτό το σχήμα ή σε σχήμα τριαντάφυλλου. Και φυσικά μπορείτε να τα γαρνίρετε με άχνη ζάχαρη ή να φτιάξετε ένα γλάσο σοκολάτας ή σοκολάτας-φράουλας για να είστε περισσότερο στο κλίμα της γιορτής. Αν πάλι δεν σας ενδιαφέρει καθόλου, απλώς φτιάξτε το γλυκάκι και απολαύστε το με το ταίρι σας χωρίς πολλές ενοχές!