Η ζάχαρη είναι από τα προϊόντα που δεν λείπουν από καμία κουζίνα. Ανακαλύψαμε μία ακόμα χρήση της εκτός από το να δίνει γλύκα στην καθημερινότητά μας.
Αν είστε λάτρεις του ποιοτικού καφέ θα έχετε σίγουρα στον πάγκο σας και ηλεκτρικό μύλο για καφέ. Ωστόσο, ο μύλος για να λειτουργεί σωστά χρειάζεται και συντήρηση γιατί τα έλαια του καφέ, αν δεν καθαρίζονται σωστά φθείρουν τη συσκευή αλλά αλλοιώνουν και τη γεύση του φρεσκοκομμένου καφέ σας. Το πλύσιμο του εσωτερικού της συσκευής δεν είναι εφικτό και απλά με ένα χαρτί κουζίνας δύσκολα θα έχετε αποτέλεσμα. Ωστόσο, όπως διαβάζουμε στο Kitchnn.com, υπάρχει μια ασφαλής και γρήγορη λύση καθαρίσματος και αυτή είναι η ζάχαρη. Είναι τέλεια για το καθάρισμα του μύλου του καφέ γιατί είναι απορροφητική οπότε θα «τραβήξει» τα έλαια του καφέ από τις λεπίδες χωρίς να αφήσει γεύση. Βάζετε ¼ του φλιτζανιού ζάχαρη, θρυμματίστε την στο μύλο και μετά αφού τη βγάλετε, σκουπίστε το εσωτερικό του με χαρτί κουζίνας. Η συχνότητα καθαρισμού εξαρτάται από τη χρήση του μύλου.
Δείτε επίσης
Γλυκαντικά: Εξίσου επιβλαβή με τη ζάχαρη για την καρδιά (νέα έρευνα)
Σακχαρούχα ποτά: Ευνοούν την εμφάνιση καρκίνου;
10 τρομακτικά πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σου όταν τρως πολλή ζάχαρη