Το “Marry Me Chicken” δεν είναι απλώς ένα ακόμη πιάτο με κοτόπουλο∙ είναι ένα γευστικό φαινόμενο που έχει κατακτήσει TikTok, Instagram και food blogs σε όλο τον κόσμο. Η πρωτότυπη συνταγή δημιουργήθηκε το 2016 από τη Lindsay Funston για το Delish και, παρότι ξεκίνησε ως ένα απλό comfort food πιάτο, με τα χρόνια μετατράπηκε σε viral επιτυχία παγκόσμιας εμβέλειας. Η δημοτικότητα της συνταγής εκτοξεύτηκε όταν άρχισε να κυκλοφορεί ξανά στα social media, οδηγώντας μάλιστα τους New York Times να παρουσιάσουν τη δική τους εκδοχή, η οποία έγινε η πιο δημοφιλής συνταγή τους για το 2023. Το 2025, το πιάτο συνεχίζει να θριαμβεύει, φτάνοντας στη Νο2 θέση των Google Trends παγκοσμίως.

Τι κάνει όμως το πιάτο να ξεχωρίζει; Η συνταγή συνδυάζει απλά, αλλά νόστιμα υλικά. Τρυφερά φιλέτα κοτόπουλου, που πρώτα ροδίζουμε στο τηγάνι και έπειτα ψήνουμε στον φούρνο, σε μια πλούσια κρεμώδη σάλτσα με λιαστή ντομάτα και βότανα. Το αποτέλεσμα είναι ένα πιάτο όπου κάθε μπουκιά είναι απόλυτα χορταστική και γεμάτη ένταση.

@gimme.delicious Marry Me Chicken is one of the best ways to cook chicken breasts! Tender and juicy chicken breasts cooked in a creamy sun-dried tomato sauce – the perfect combination for an easy weeknight dinner. #recipes #marrymechicken #cooking #food #dinner #lowcarb #tuscanchicken #healthydinner #dinnerideas #chickenbreast ♬ Thing of Beauty – Danger Twins

Marry Me Chicken: Πώς πήρε το όνομά της

Η συνταγή πήρε το όνομα “Marry Me Chicken” εντελώς τυχαία. Όπως παραδέχεται η δημιουργός Lindsay Funston, σε πρόσφατο άρθρο της, την ημέρα του γυρίσματος για το Delish όταν η ομάδα δοκίμαζε το τελικό πιάτο, η βιντεογράφος Chelsea δοκίμασε μια μπουκιά και αυθόρμητα αναφώνησε: «Γι’ αυτό το κοτόπουλο θα σε παντρευόμουν!». Η φράση έμεινε, και το πιάτο βαφτίστηκε έτσι. Μάλιστα, στα social media το πιάτο έγινε viral, με τον ισχυρισμό ότι αν το μαγειρέψουμε για κάποιο άτομο θα καταλήξουμε να το παντρευτούμε.

Η συνταγή 

Υλικά

3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
4 φιλέτα κοτόπουλου
Αλάτι, πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
1 κουτ. γλυκού τριμμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
180 ml ζωμό κοτόπουλου
70 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
120 ml κρέμα γάλακτος
25 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Φρέσκο βασιλικό χοντροκομμένο, για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Τοποθετούμε τη σχάρα στη μέση του φούρνου και προθερμαίνουμε στους 190°C. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε 1 κουτ. σπούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα σοτάρουμε, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές (περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά). Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο.

Στο ίδιο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε τα υπόλοιπα 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, τις λιαστές ντομάτες, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και μετά προσθέτουμε τα φιλέτα κοτόπουλου.

Μεταφέρουμε το φαγητό στον φούρνο και ψήνουμε μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί πλήρως. Τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα πιάτο και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με φρέσκο βασιλικό πριν σερβίρουμε.

Συμβουλές

– Μπορούμε να σερβίρουμε το κοτόπουλο με τραγανό ψωμί ή μια δροσερή πράσινη σαλάτα.
– Συνδυάζεται υπέροχα με ζυμαρικά, ρύζι ή πολέντα.

Δείτε επίσης 

Τι είναι το Hot Honey και γιατί έγινε η Νο1 συνταγή παγκοσμίως στο Google το 2025;