Ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά, το cheesecake, φτιάχνεται εύκολα, ταιριάζει σε πολλές περιστάσεις και καταναλώνεται εξίσου εύκολα! Τι γίνεται όμως όταν θέλουμε να το αποθηκεύσουμε; Είτε για να μην πάνε χαμένα τα κομμάτια που μας περίσσεψαν είτε επειδή έχουμε χρόνο να το ετοιμάσουμε κάποιες μέρες πριν από τη μέρα που θέλουμε να το σερβίρουμε.

Τα νέα είναι θετικά. Το cheesecake είναι από εκείνα τα γλυκά που μπορεί να συντηρηθεί στην κατάψυξη, αρκεί να ακολουθήσουμε τα σωστά βήματα.

Σας παρουσιάζουμε παρακάτω το πώς θα το πετύχετε:

Οι γαρνιτούρες στο τέλος

Κάθε είδος cheesecake μπορεί να καταψυχθεί, είτε αυτό που ψήνεται, είτε αυτό που καταναλώνεται άψητο. Αν η συνταγή περιλαμβάνει κάποια γαρνιτούρα ή επικάλυψη, καλό είναι να την προσθέσουμε στο τέλος, κατά το σερβίρισμα. Οπότε ετοιμάζουμε κανονικά το γλυκό μας, σύμφωνα με τη συνταγή και αφήνουμε τη γαρνιτούρα για το σερβίρισμα.

Πρέπει να έχει κρυώσει καλά προτού μπει στην κατάψυξη

Σε περίπτωση που η συνταγή μας απαιτεί ψήσιμο, τότε αφού  ψηθεί, θα πρέπει να το αφήσουμε να κρυώσει καλά και μετά να εκκινήσουμε οποιαδήποτε διαδικασία για την αποθήκευσή του.

Το κλείνουμε αεροστεγώς

Για να μπορέσει να συντηρηθεί σωστά στην κατάψυξη, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι είναι καλά κλεισμένο. Πώς θα το πετύχουμε αυτό; Με τα σωστά… έργαλεία. Τυλίγουμε το γλυκό με τουλάχιστον δύο στρώσεις πλαστικής μεμβράνης. Τέλος, προσθέτουμε μία στρώση αλουμινόχαρτο πάνω από την πλαστική μεμβράνη.

Αποφύγετε τη συντήρησή του στο ψυγείο

Όσο πιο φρέσκο το γλυκό, τόσο καλύτερα θα παγώσει. Γι’ αυτό αν έχετε σκοπό να παγώσετε περισσεύματα, κάντε το αμέσως και όχι αφού έχουν μείνει μια βδομάδα στο ψυγείο. Μπορείτε να κόψετε το cheesecake σε κομμάτια και να τα παγώσετε τυλιγμένα ένα-ένα. Αυτό θα επισπεύσει τη διαδικασία της απόψυξης αργότερα. Στην κατάψυξη το γλυκό μπορεί να συντηρηθεί για έναν μήνα.

Πώς το ξεπαγώνουμε

Ο καλύτερος και ασφαλέστερος τρόπος να ξεπαγώσουμε ένα cheesecake είναι να το βάλουμε στη συντήρηση του ψυγείου για ένα ολόκληρο βράδυ. Αν έχετε καταψύξει μεμονωμένα κομμάτια το ξεπάγωμά τους θα πάρει λιγότερη ώρα.

Σερβίρισμα

Μόλις το γλυκό έχει ξεπαγώσει πλήρως, είναι η ώρα να του προσθέσουμε επικαλύψεις, όχι μόνο γιατί θα το κάνουν πιο γευστικό, αλλά και για να καλύψουν τυχόν σημάδια από τη μεμβράνη και το αλουμινόχαρτο.