Οι πατάτες με τρούφα έχουν γίνει πλέον «must» στα περισσότερα μπεργκεράδικα και όχι άδικα. Τραγανές, αρωματικές, με ντελικάτη αλλά έντονη γεύση, συνδυάζουν την απλότητα της κλασικής τηγανητής πατάτας με την ένταση του λαδιού τρούφας. Αν σας έχει κερδίσει αυτός ο συνδυασμός, ήρθε η στιγμή να τον δοκιμάσετε να τον φτιάξετε στο σπίτι, χωρίς πολύπλοκες τεχνικές ή ειδικό εξοπλισμό.

Η παρακάτω συνταγή είναι αρκετά απλή και θα φτιάξετε στο σπίτι πατάτες με τρούφα, στον φούρνο και με ελάχιστο λάδι. Με τραγανή υφή, ντελικάτο άρωμα, και την αγαπημένη παρμεζάνα, αυτό το πιάτο μπορεί να σταθεί είτε ως συνοδευτικό είτε ως σνακ. Και το καλύτερο; Ετοιμάζεται μέσα σε λιγότερο από μία ώρα.

Συνταγή για πατάτες με τρούφα

10 λεπτά |  25 έως 30 λεπτά | Μερίδες: 4

Υλικά

4 μέτριες πατάτες
4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα
3/4 κουτ. γλυκού λάδι τρούφας (ή και παραπάνω κατά βούληση)
λίγο μαϊντανό
λίγο αλάτι

Διαδικασία

Τοποθετούμε δύο σχάρες στον φούρνο ώστε να χωρίζουν τον χώρο σε τρία επίπεδα και προθερμαίνουμε στους 230°C. Κόβουμε τις πατάτες σε μπαστουνάκια, πάχους περίπου 1 εκ.. Μεταφέρουμε τις πατάτες σε δύο ταψιά με λαδόκολλα και ρίχνουμε από πάνω 2 κουταλιές ε.π. ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και έπειτα τις απλώνουμε ομοιόμορφα.

Ψήνουμε για 10 λεπτά και έπειτα ανταλλάσσουμε τα ταψιά μεταξύ τους (πάνω-κάτω και μπρος-πίσω) και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν από κάτω. Με μια σπάτουλα, γυρίζουμε τις πατάτες και ψήνουμε για άλλα 7-10 λεπτά, μέχρι να είναι τραγανές και τρυφερές. Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.

Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τον μαϊντανό, την παρμεζάνα και το λάδι τρούφας. Ανακατεύουμε. Αν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλέον αλάτι ή λάδι τρούφας. Σερβίρουμε αμέσως.

Δείτε επίσης

Τελικά, το λάδι τρούφας περιέχει πραγματική τρούφα; – Τι να προσέξετε κατά την αγορά του

Μήπως η φασαρία είναι το μυστικό για να μην τρώμε τηγανητές πατάτες;

Η επιστήμη πίσω από τις σωστές τηγανητές πατάτες