Το λάχανο αποτελεί μια σταθερή αξία του φθινοπώρου αλλά και του χειμώνα στο τραπέζι μας γι αυτό και μας αρέσει να το απολαμβάνουμε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Τα πιάτα που φτιάχνουμε με λάχανο είναι πολύ κλασικά όπως π.χ. σαλάτες, ντολμάδες και λαχανόρυζο. Ωστόσο, υπάρχουν και out of the box ιδέες που μπορούν να του δώσουν διαστάσεις και ενδιαφέρον που μέχρι στιγμής δεν είχαμε φανταστεί ότι έχει. Μπορούμε ας πούμε να το ψήσουμε στη φριτέζα αέρος συνδυάζοντάς το με τυριά και σάλτσα γιαουρτιού δοκιμάζοντας μια απλή, γρήγορη και κυρίως πολύ γευστική πρόταση που θα μας κάνει να θέλουμε να το τρώμε συνεχώς μαγειρεμένο με αυτόν ακριβώς τον τρόπο.
Υλικά για 4 μερίδες
8 ροδέλες λάχανο, πάχους 1 εκ.
1/4 φλιτζ. τριμμένο πεκορίνο
1/4 φλιτζ. τριμμένο γραβιέρα
1/4 φλιτζ. τριμμένο μοτσαρέλα
1/4 φλιτζ. τριμμένο κεφαλοτύρι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
μαυροκούκι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και μπόλικο πιπέρι. Απλώνουμε το λάχανο στον κάδο, μοιράζουμε από πάνω τη γέμιση και ψήνουμε στους 180° C για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίζει η επιφάνεια.
Tips
Σερβίρετε με σάλτσα γιαουρτιού με φρέσκο δυόσμο και ξύσμα λεμονιού.
Για πιο πλούσιο και χορταστικό αποτέλεσμα, μπορείτε μαζί με τα τυριά να προσθέσετε λίγο ψιλοκομμένο μπέικον ή προσούτο.