Το κοτόπουλο είναι ένα από τα ευκολότερα υλικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όταν μαγειρεύουμε και ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα. Από σαλάτες και σάντουιτς μέχρι σούπες και κυρίως πιάτα, πρωταγωνιστεί σε αρκετά γεύματα. Τι γίνεται όμως αν μαγειρέψετε ένα ολόκληρο κοτόπουλο και έχετε αρκετά περισσεύματα; Για πόσο διάστημα μπορείτε να το κρατήσετε στο ψυγείο; Σίγουρα όχι για όσο καιρό φαντάζεστε.

Αρχικά, πρέπει να τονίσουμε πως πρέπει να αποθηκεύετε στο ψυγείο στη συντήρηση μέσα σε δύο ώρες από όταν το μαγειρέψατε. Ένα ολόκληρο κοτόπουλο, στήθη κοτόπουλου ή κιμάς κοτόπουλου πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε τρεις με τέσσερις ημέρες, αλλιώς θα πρέπει να πεταχτεί. Αναφορικά με την κοτοσάλατα, θα πρέπει να τη βάλετε στο ψυγείο αμέσως μετά την παρασκευή της και θα πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε τρεις με πέντε ημέρες. Ξεκινήστε το μέτρημα των ημερών από την ημέρα που ψήθηκε το κοτόπουλο και όχι τη μέρα που φτιάχτηκε η σαλάτα. Να θυμάστε ότι η μαγιονέζα δεν παγώνει καλά, οπότε μην την καταψύξετε.

Αμέσως μόλις γυρίσετε σπίτι από το κατάστημα που αγοράσατε χύμα το κοτόπουλο αλλαντικό σε φέτες θα πρέπει να το βάλετε στο ψυγείο και και να το καταναλώσετε μέσα σε τρεις με πέντε ημέρες. Αν αγοράσετε κοτόπουλο αλλαντικό, σε αεροστεγή συσκευασία, τότε τοποθετήστε το στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε το μέσα σε δύο εβδομάδες από την αγορά του ή μέσα σε μία εβδομάδα της ημερομηνίας λήξης. Από τη στιγμή που θα ανοιχθεί η συσκευασία, πρέπει να καταναλωθεί σε τρεις με πέντε ημέρες.

Τι ισχύει για την κατάψυξη 

Όλα τα μέρη του κοτόπουλου διατηρούνται περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα στην κατάψυξη, δηλαδή περίπου έναν χρόνο. Ωστόσο, υπάρχει ένα όριο μετά το οποίο η ποιότητα αρχίζει να μειώνεται. Για το ψητό κοτόπουλο αυτό είναι περίπου μετά τον τέταρτο μήνα. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, το κοτόπουλο θα χάσει τη γεύση του και την υφή του όταν ξαναζεσταθεί.

Δείτε επίσης

Είναι το κίτρινο κοτόπουλο ασφαλές για κατανάλωση;