Το τηγανητό παγωτό είναι από τα επιδόρπια που μας αρέσει να επιλέγουμε, όταν το βρίσκουμε διαθέσιμο στα μενού των εστιατορίων. Τώρα βρήκαμε τρόπο να το φτιάξουμε και στο σπίτι και μάλιστα, σε πιο light εκδοχή.
Το αγαπημένο μας κομμάτι στο τηγανητό παγωτό είναι η τραγανή κρούστα που έχει εξωτερικά και η οποία, σε συνδυασμό με το αφράτο, παγωμένο εσωτερικό του, το κάνει πιο ξεχωριστό. Βέβαια, για να γίνει αυτή η τραγανή κρούστα απαιτείται τηγάνισμα, που αυξάνει αρκετά το θερμιδικό φορτίο του γλυκού.
Για να απολαμβάνουμε λοιπόν το αγαπημένο μας επιδόρπιο και στο σπίτι, χωρίς τύψεις, ψάξαμε και βρήκαμε τρόπο να το φτιάξουμε χωρίς να χρειαστεί να το περάσουμε από τηγάνι. Έτσι, πέρα από το γεγονός ότι μειώνονται οι θερμίδες του, γίνεται και πιο εύκολη η διαδικασία παρασκευής που ας μην γελιόμαστε, δεν είναι και η πιο βατή για οικιακή κουζίνα και απαιτεί πολλές προσπάθειες και αρκετές χαμένες μπάλες παγωτού, πριν επιτύχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα -δηλαδή παναρισμένες μπάλες παγωτού που δεν διαλύονται στο τηγάνι.
Για 8 μπάλες παγωτού θα χρειαστείτε:
4 φλιτζάνια από το αγαπημένο σας παγωτό
3 φλιτζάνια δημητριακά καλαμποκιού, θρυμματισμένα
2 κουτ. γλυκού κανέλα
¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
μία πρέζα αλάτι
8 κουτ. σούπας βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος 2 ταψιά.
Με σκουπ παγωτού σχηματίζεται 8 μπάλες παγωτού, τις βάζετε στο ένα ταψί και τις φυλάτε στην κατάψυξη.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα δημητριακά με τα μπαχαρικά, το αλάτι, το λιωμένο βούτυρο, τη βανίλια και ανακατεύετε πολύ καλά. Απλώνετε το μίγμα στο δεύτερο ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά και το βάζετε σε ένα μπολ.
Κατόπιν, βγάζετε τις μπάλες παγωτού από την κατάψυξη, τις ρολάρετε στο μίγμα των δημητριακών, φροντίζοντας να καλυφθούν πολύ καλά και τις βάζετε ξανά στην κατάψυξη, για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τις σερβίρετε. Αν θέλετε, μπορείτε να τις σερβίρετε με άγλυκη σαντική ή σιρόπι σοκολάτας.
Διαβάστε επίσης:
Πώς θα διατηρήσεις το αβοκάντο φρέσκο μέχρι και 1 εβδομάδα
Το απίστευτο tip για να καταλάβεις αν το παρακάνεις με τον καφέ
Γιατί είναι καλό να βάζεις τα σφουγγαράκια της κουζίνας στον φούρνο μικροκυμάτων