Ώρα να ετοιμάσουμε τους αγαπημένους μας κουραμπιέδες και φλωρεντίνες για κέρασμα, πουτίγκες, βασιλόπιτες και κέικ, αλλά και αλμυρά πιάτα που περιέχουν ξηρούς καρπούς ή σπόρους.
Οι περισσότερες συνταγές τους θέλουν ελαφρώς ψημένους στον φούρνο ή σε τηγάνι για να απελευθερώσουν τα αρωματικά τους έλαια και να απογειώσουν το τελικό γευστικό αποτέλεσμα.
Στο φούρνο και στο τηγάνι
Τους απλώνουμε σε ένα ρηχό αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC ανακατεύοντας ανά μερικά λεπτά για να πάρουν ωραίο ομοιόμορφο καστανό χρώμα. Προσοχή, μην καούν ή πάρουν χρώμα γρήγορα. Εναλλακτικά, τους περνάμε από αντικολλητικό τηγάνι. Μόλις μυρίσουν ωραία τους βγάζουμε αμέσως σε ένα πιάτο για να σταματήσει το ψήσιμο από την υψηλή θερμοκρασία του σκεύους. Ταγγίζουν πιο γρήγορα και απορροφούν εύκολα υγρασία, γι’ αυτό τους διατηρούμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.