Μα καλά δεν θα έπρεπε να…αυτοκαθαρίζεται; Όλοι αυτό υποθέτουμε. Κι όμως το πλυντήριό σου με τον καιρό μαζεύει υπολείμματα τροφών και απορρυπαντικού και γι’ αυτό καλό θα ήταν να το καθαρίζεις μία φορά το μήνα, ώστε τα πιάτα σου πραγματικά να λάμπουν!

32791998 - open dishwasher with clean utensils in it

Τι θα χρειαστείς:
Λευκό ξίδι
Μαγειρική σόδα
Σφουγγάρι
Κατσαβίδι
Οδοντόβουρτσα
Απορρυπαντικό για τα πιάτα
Πανάκι με μικροΐνες
Οδοντογλυφίδα
Καθαριστικό για ανοξείδωτες επιφάνειες

Διαδικασία:
1. Αφού ολοκληρωθεί ένας κύκλος πλυσίματος, άδειασε τελείως το πλυντήριο, αφαιρώντας όχι μόνο τα πιάτα, αλλά και τα συρτάρια (όσα βγαίνουν).
2. Αφαίρεσε ό,τι άλλο εξάρτημα μπορείς. Κάθε συσκευή είναι διαφορετική, αλλά λογικά θα μπορείς να αφαιρέσεις τουλάχιστον τον κάτω περιστρεφόμενο δίσκο, τη σχάρα και το φίλτρο.
3. Χρησιμοποιώντας μια οδοντογλυφίδα ή κάποιο άλλο αιχμηρό αντικείμενο καθάρισε τις τρυπούλες του δίσκου.
4. Πλύνε όλα τα εξαρτήματα με μπόλικο νερό και απορρυπαντικό για τα πιάτα.
5. Καθάρισε το φίλτρο χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα, νερό και μια οδοντόβουρτσα.
6. Καθάρισε το εσωτερικό της πόρτας με ένα νωπό σφουγγάρι και το εξωτερικό με ένα πανάκι με μικροΐνες και ένα απορρυπαντικό για ανοξείδωτες επιφάνειες ή όποιο άλλο απορρυπαντικό ταιριάζει στο υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένη η πόρτα του.
7. Βάλε όλα τα εξαρτήματα πίσω στο πλυντήριο. Πρόσθεσε δύο φλιτζάνια ξίδι στον πάτο του πλυντηρίου και θέσε το μηχάνημα σε λειτουργία. Σταμάτησε το πλυντήριο στη μέση του κύκλου και άφησε το ξίδι να μείνει για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε τον κύκλο πλυσίματος.