Δοκιμάζουμε αυτό το κρεμώδες άλειμμα από φουντούκια. To αλείφουμε πάνω σε ψωμιά και τηγανίτες. Χρειαζόμαστε μόνο τρία υλικά και σε λίγο χρόνο θα έχουμε το πιο νόστιμο άλειμμα για το πρωινό.

Υλικά:
500 γρ. φουντούκια
½ κουτ. του γλυκού αλάτι θαλασσινό νιφάδες
1 κουτ. της σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Απλώνουμε τα φουντούκια σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 20 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο μέχρι να σκουρύνουν. Έπειτα, τα ρίχνουμε σε μια καθαρή πετσέτα και τα καθαρίζουμε καλά.

Βάζουμε τα φουντούκια, το αλάτι και τη ζάχαρη σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε για 5-6 λεπτά. Βάζουμε το μείγμα σε ένα βάζο. Το άλειμμα φουντουκιού μπορεί να διατηρηθεί σε δροσερό μέρος για τρεις εβδομάδες.