Κάθε φορά που έχουμε ένα μπουκάλι σαμπάνιας στα χέρια μας, ξέρουμε πως υπάρχει ένας σοβαρός λόγος για να γιορτάσουμε. Όμως, ενώ την κρατάμε όλο χαρά, έρχεται πάντα η αμήχανη στιγμή που πρέπει να την ανοίξουμε και να είμαστε σίγουροι πως όλοι θα παραμείνουν ασφαλείς.

Ενώ, λοιπόν, λατρεύουμε τη δραματικότητα που φέρνει το άνοιγμα μπουκαλιού σαμπάνιας, όταν είμαστε σε σπίτι, αυτό μπορεί να γίνει αρκετά επικίνδυνο. Όμως, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να την ανοίξουμε αθόρυβα, χωρίς να χυθεί όλος ο αφρός από το μπουκάλι και, παράλληλα, εμείς θα αισθανθούμε επαγγελματίες. Μόλις τέσσερα βήματα χρειάζονται για να ανοιχτεί με ασφάλεια.

Βήμα 1: Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο
Τα περισσότερα αφρώδη ποτά έχουν μία στρώση από αλουμινόχαρτο γύρω από το πώμα. Πριν κάνετε οτιδήποτε, αφαιρέστε το μέχρι φανεί ο φελλός που είναι «παγιδευμένος» με το σύρμα ασφαλείας. Τα περισσότερα περιτυλίγματα έχουν μία εγκοπή για πιο εύκολο άνοιγμα.

Βήμα 2: Χαλαρώστε το σύρμα ασφαλείας
Το πώμα συγκρατείται από το σύρμα ασφαλείας, το οποίο έχει μία λαβή ώστε να το απομακρύνετε για το άνοιγμα. Γυρίστε το με τη φορά του ρολογιού ώστε να χαλαρώσει η πίεση. Όμως, μην το απομακρύνετε ακόμα γιατί θα εκσφενδονιστεί.

Βήμα 3: Με αργές κινήσεις απομακρύνετε τον φελλό
Κρατήστε το μπουκάλι με μία κλίση περίπου 45 μοιρών. Με το ένα χέρι μας αρχίζουμε να γυρνάμε το μπουκάλι και όχι τον φελλό. Αυτό μας βοηθά να έχουμε τον πλήρη έλεγχο, καθώς το μπουκάλι είναι πολύ πιο σταθερό.

Βήμα 4: Συνεχίστε μέχρι βγει ο φελλός
Με το μπουκάλι ακόμα σε κλίση, συνεχίστε να το γυρίζετε συγκρατώντας τον φελλό με το άλλο χέρι. Θα ακούσετε αρχικά ένα διακριτικό fsssz και στη συνέχεια ένα ακόμα πιο διακριτικό pop! Και το μπουκάλι σαμπάνιας έχει ανοίξει με ασφάλεια και χωρίς τη δραματοποιημένη σκηνή που βλέπουμε στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση.

3 tips που θα σας βοηθήσουν
-Αρχικά, να θυμάστε πως η σαμπάνια πρέπει πάντα να είναι κρύα. Όσο πιο κρύα είναι, τόσο πιο εύγεστη και επιπλέον, η χαμηλή της θερμοκρασία θα μειώσει τον αφρό που μπορεί να χυθεί από το μπουκάλι.

– Χρησιμοποιήστε μία πετσέτα: Καθώς προχωράτε με τα παραπάνω βήματα για το άνοιγμα του μπουκαλιού, καλό είναι να καλύψετε τον φελλό με μία πετσέτα. Το προστατευτικό σύρμα είναι ασφαλές, αλλά καλό είναι να έχετε μία ακόμα προστασία, ώστε να αποφύγετε έναν εκσφενδονισμό του.

– Τέλος, γυρίστε το μπουκάλι προς μία ασφαλή κατεύθυνση. Μην το ανοίξετε με το μπουκάλι να «κοιτά» έναν καθρέφτη ή τη βιτρίνα της τραπεζαρίας και φυσικά, φροντίστε να μην είναι στραμμένο προς κάποιο παρευρισκόμενο.