Θέλεις να φτιάξεις κοκορέτσι, μαγειρίτσα και λοιπές πασχαλινές σπεσιαλιτέ με εντεράκια; Πριν μαζέψεις τα υπόλοιπα υλικά που θα χρειαστείς, δες τη διαδικασία για να καθαρίσεις σωστά τα αρνίσια έντερα.
1.Τα πλένουμε καλά με νερό σε μια μεγάλη λεκάνη πολλές φορές.
2. Σπρώχνουμε τη μύτη της βέργας (ή ακόμα και ενός μολυβιού) κατά 1 εκ. μέσα στην άκρη του εντέρου. Πιέζουμε ελαφρά και με το χέρι μας ξεκινάμε να «φοράμε» το έντερο πάνω στη βέργα έτσι ώστε να γυρίσει ανάποδα και να πηγαίνει προς τα πίσω.
3. Όταν όλο το έντερο γυρίσει πάνω στη βέργα το σπρώχνουμε να πέσει μέσα στο μπολ.
4. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για να γυρίσει το έντερο πάλι από την καλή. Αν μείνει γυρισμένο από την εσωτερική πλευρα, θα καεί στο ψήσιμο, δεν θα είναι γυαλιστερό και τραγανό.
5. Πλένουμε καλά τα έντερα με μπόλικο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
6. Τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και τον χυμό από τα δύο λεμόνια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον, ώστε να ξεμυρίσουν και να ασπρίσουν καλά.
Δείτε επίσης:
5 tips για άψογα ψημένο κοκορέτσι
Τι δεν πρέπει να λείπει από το Πασχαλινό τραπέζι;
Το τραπέζι της Λαμπρής: ιδέες και συνταγές για το γιορτινό μενού