Αν αναρωτιέστε πώς φτιάχνουμε gravy και θέλετε να δώσετε στο κρέας σας μια πλούσια, ζουμερή γεύση, υπάρχουν μερικά απλά μυστικά που κάνουν τη διαφορά. Για όσους δεν το γνωρίζουν, το gravy είναι μια πλούσια σάλτσα που φτιάχνεται από τα υγρά του ψημένου κρέατος, ενισχύοντας τη γεύση και την υφή του. Μπορεί να συνοδεύει γαλοπούλα, χοιρινό, μοσχάρι ή ακόμα και πουλερικά και λαχανικά, δίνοντας στο πιάτο ένα βελούδινο, αρωματικό αποτέλεσμα. Ακολουθώντας μερικά βήματα, μπορείτε να φτιάξετε μια βελούδινη, αρωματική σάλτσα που θα απογειώσει κάθε γεύμα.
Μιλήσαμε με την Εύα Μονοχάρη και μας αποκάλυψε βήμα βήμα την τεχνική της για το τέλειο gravy: «Τα υγρά της γαλοπούλας από το ταψί τα ρίχνω σε κατσαρολάκι με λίγο βούτυρο και τα σιγοβράζω να μειωθούν σε όγκο και να συμπυκνωθεί η σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέτω και λίγο κορνφλάουρ διαλυμένο σε νεράκι για να πήξει ακόμα πιο ωραία. Σερβίρω το gravy χωριστά σε μπολάκι, για όποιον θέλει να προσθέσει πάνω από το κρέας του».
Θέλουμε το κρέας να βγει ζουμερό, αλλά συνοδεύουμε στο πλάι πάντα και μια σάλτσα από τα υγρά του σκεύους όπου ψήθηκε το κρέας για να απογειώσουμε ακόμα περισσότερο τη γεύση του.

Πώς φτιάχνουμε gravy
Η Εύα Μονοχάρη έχει το how to: «Τα υγρά της γαλοπούλας από το ταψί τα ρίχνω σε κατσαρολάκι με λίγο βούτυρο και τα σιγοβράζω να μειωθούν σε όγκο και να συμπυκνωθεί η σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτω και λίγο κορνφλάουρ διαλυμένο σε λίγο νεράκι για να πήξει ακόμα πιο ωραία. Σερβίρω το gravy χωριστά σε μπολάκι για όποιον θέλει να προσθέσει πάνω από το κρέας του».
Δείτε επίσης:
Πώς φτιάχνουμε μία δεμένη σάλτσα από τον ζωμό που έμεινε στο ταψί
Πώς να φτιάξουμε πορκέτα βήμα-βήμα; Η Ελένη Σαράντη μάς δίνει οδηγίες
Πώς πετυχαίνουν οι σεφ την τραγανή πέτσα που όλοι αγαπούν στη γαλοπούλα
6 γιορτινές συνταγές σε 3 ώρες: Αναλυτικό χρονοδιάγραμμα για να τα προλάβετε όλα