Ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα φρούτα είναι το πορτοκάλι. Εκτός από τον φυσικό χυμό πορτοκάλι και τις εκατοντάδες συνταγές, στις οποίες το χρησιμοποιούμε, υπάρχει όμως και άλλη μια χρήση του που δεν ξέραμε ως τώρα, καθώς μπορεί να γίνει αρωματικό φυσικό κέρι πολύ πολύ εύκολα! Πώς;

Κάνε μια τομή με το μαχαίρι στη φλούδα του πορτοκαλιού και αφαίρεσε τη προσεκτικά με τα δάχτυλά σου, βγάζοντας το εσωτερικό του πορτοκαλιού. Άφησε το κοτσάνι του πορτοκαλιού γιατί αυτό θα χρησιμεύσει ως φυτίλι. Βάλε ελαιόλαδο και γέμισε τη φλούδα πορτοκαλιού πάνω από τη μέση. Φρόντισε να ρίξεις ελαιόλαδο, φοινικέλαιο ή όποιο άλλο λάδι στο κοτσάνι, ώστε να ποτίσει.

Σαν έξτρα tip μπορείς να βάλεις λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκάλι για να ενισχύσεις τη μυρωδιά του. Κόψε ένα επιπλέον κομμάτι από το υπόλοιπο πορτοκάλι για να λειτουργήσει ως προστατευτικό για τον αέρα. Πάρε τον αναπτήρα και άναψε το φυτίλι. Θα χρειαστούν 30-40 δευτερόλεπτα για να ανάψει. Το νέο σου κεράκι θα σου δώσει φωτιά για 6-8 ώρες ή παραπάνω. Μπορείς να απολαύσεις το υπέροχo άρωμα, που θα «κυριαρχήσει» στο σπίτι σου!

Δες το βίντεο!