Ο ανανάς είναι ένα νόστιμο και πολύ θρεπτικό φρούτο, που μπορούμε να βρούμε πολύ εύκολα στην αγορά. Περιέχει βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, που μπορεί να προσφέρει μια μοναδική γευστική εμπειρία. Αρκεί να ξέρετε πώς να τον διαλέξετε. Για να μπορέσετε να είστε προετοιμασμένοι την επόμενη φορά που θα σταθείτε μπροστά στον πάγκο με τα φρούτα, παρατηρήστε κάποιο από τα παρακάτω χαρακτηριστικά.

Το χρώμα του κελύφους του ανανά είναι ενδεικτικό της ωριμότητάς του. Το σχετικά ανοιχτό πράσινο χρώμα είναι καλό, αλλά αν δείτε έναν ανανά με σκούρο πράσινο χρώμα, είναι πιθανότατα άγουρος. Επιπλέον, αν έχει έντονο σκούρο κίτρινο ή πορτοκαλί χρώμα είναι υπερώριμος. Αν πάντως δεν είστε σίγουροι ρίξτε μια ματιά στο κάτω μέρος του φρούτου, αφού το χρώμα του θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα αν είναι ώριμος ή όχι.

Παράλληλα, ένας ώριμος ανανάς είναι βαρύς. Ένας ανανάς σχετικά βαρύς είναι ζουμερός και πολύ πιο γλυκός από έναν ανά του ίδιου μεγέθους που είναι πιο ελαφρύς. Η όσφρηση επίσης είναι ένα αξιόπιστο εργαλείο. Πιο συγκεκριμένα, σηκώστε τον ανανά και μυρίστε το κάτω μέρος του. Αν δεν έχει μυρωδιά μπορεί να είναι πολύ ώριμος, ενώ όταν η μυρωδιά είναι φρουτώδης και γλυκιά τότε είναι καλός.

Άλλη μία τεχνική για να καταλάβετε αν ο ανανάς, που ετοιμάζετε να αγοράσετε είναι καλός, είναι να πιέσετε ελαφρά το φρούτο. Ένας ώριμος ανανάς θα πρέπει να είναι σφικτός αλλά να υποχωρεί ελαφρώς στην πίεση. Ένα πολύ μαλακό φρούτο πιθανότατα είναι πολύ ώριμο.

Τέλος, φροντίστε να παρατηρήσετε τα φύλλα του φρούτου. Πιάστε ένα από τα φύλλα του ανανά και αν αισθανθείτε ότι είναι χαλαρό ή ξεκολλάει τότε το φρούτο είναι πολύ ώριμο. Ταυτόχρονα, τα φύλλα πρέπει να είναι πράσινα και φρέσκα. Φυσικά, κάποια ξερά φύλλα στην άκρη είναι φυσιολογικά, αλλά αν η κορυφή είναι ξεραμένη, ίσως ο ανανάς έχει αρχίσει να χαλάει και καλό θα ήταν να επιλέξετε κάποιο άλλο φρούτο.