Βάζουμε τα κρεμμύδια σε δροσερό, σκοτεινό και ξηρό μέρος. Η υγρασία και το φως θα τα κάνουν να μουχλιάσουν και να… βλαστήσουν (ξέρετε, εκείνοι οι ενοχλητικοί πράσινοι βλαστοί που ξεπετάγωνται όταν τα κρεμμύδια μείνουν στην κουζίνα για καιρό). Για τα ξερά κρεμμύδια λοιπόν, προτιμάμε ένα στεγνό και καλά αεριζόμενο καλάθι, κάδο ή μεγάλο μπολ. Τα κρατάμε μακριά από τον ήλιο και σε ένα δροσερό αλλά όχι παγωμένο σημείο, με κάποια κυκλοφορία αέρα. Επίσης, παρά την κακή συνήθεια των περισσοτέρων από εμάς, δεν τα βάζουμε ποτέ μαζί με τις πατάτες, γιατί όταν τα βάζουμε μαζί τείνουν να χαλάνε πιο γρήγορα.
Τα φρέσκα κρεμμυδάκια πάλι, φυλάσσονται στο ψυγείο, ιδανικά τυλιγμένα με χαρτί κουζίνας και δεμένα μέσα σε πλαστική σακούλα ή μέσα σε μπολ που κλείνει αεροστεγώς. Στο ψυγείο βάζουμε επίσης και τα κομμένα και καθαρισμένα κρεμμύδια που μας έχουν περισσέψει, μέχρι το επόμενο μαγείρεμα.
Δείτε επίσης:
Κρεμμύδια: Μπορεί να μας κάνουν να κλαίμε, αλλά δεν λείπουν από την κουζίνα μας
6 διαφορετικοί τρόποι να χρησιμοποιήσετε τα ταπεινά κρεμμύδια