Πρώτα ήρθε ο ανανάς. Μας δίχασε, αλλά τον δεχτήκαμε. Ο ανανάς όμως, φαίνεται να δίνει τη θέση του σε ένα νέο topping, που γίνεται πλέον trend στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: η πίκλα.

Όλα ξεκίνησαν την Παγκόσμια Ημέρα Πίτσας (9 Φεβρουαρίου) όταν η πλατφόρμα online παραγγελιών Slice στην Αμερική, δημοσίευσε μερικές πληροφορίες για τις προτιμήσεις των καταναλωτών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα δύο trend του 2023 για την πίτσα είναι οι πίκλες ως topping αλλά και η Roman Style πίτσα.

Οι πίκλες

Ωστόσο, η πίκλα άρχισε να γίνεται δημοφιλής από το 2018 που πρωτοέκανε την εμφάνισή της. Αργά αλλά σταθερά, φαίνεται να κερδίζει την προτίμηση των καταναλωτών. Το 2019 το Insider έκανε ένα ολόκληρο αφιέρωμα στον λόγο που οι πίκλες είναι από τα καλύτερα toppings για την πίτσα. Ο λόγος φαίνεται να είναι πολύ πιο απλός απ΄ ό, τι ίσως φαντάζεστε.

Είναι το ιδανικό topping γιατί συμπληρώνει τη γεύση της ντομάτας και του τυριού. Οι περισσότεροι επιθυμούν υλικά με έντονες γεύσεις ώστε να δώσουν αυτή την αλμυρή γεύση στην πίτσα. Οι ελιές, η φέτα, οι πιπεριές αλλά και τα αλλαντικά έχουν έντονη γεύση που συμπληρώνει τέλεια τα βασικά υλικά και κάπως έτσι, η πίκλα δεν φαίνεται πια και τόσο περίεργη επιλογή, σωστά;

Συμβουλές για να δοκιμάσετε το trend στο σπίτι

Σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε μεγάλα κομμάτια πίκλας και με ένα μαχαίρι να διαμορφώσετε το μέγεθός τους. Πριν τις χρησιμοποιήσετε, φροντίστε να τις στραγγίξτε σε χαρτί κουζίνας ή μία πετσέτα, ώστε να απορροφηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά. Στη συνέχεια, απλώστε τα κομμάτια πάνω στην πίτσα όπως θα κάνατε με το πεπερόνι και ζεστάνετέ τη για λίγη ώρα ώστε τα υλικά να έχουν μία ενιαία θερμοκρασία.

Oι πίκλες ταιριάζουν πολύ σε πίτσα με δύο ή περισσότερα τυριά (μοτσαρέλα, παρμεζάνα κλπ) αλλά και με αλλαντικά όπως το μπέικον.