Αν υπάρχει μία πετσέτα κουζίνας που είναι απαραίτητη σε κάθε σπίτι, αυτή είναι σίγουρα μία με μικροΐνες. Η απορροφητικότητά τους είναι αυτή που τους έχει χαρίσει την πρώτη θέση στο βάθρο με τις υπόλοιπες που κυκλοφορούν στην αγορά.  Έχουν την ικανότητα να απορροφούν τα πάντα και κυρίως, χωρίς να αφήνουν ίχνη πάνω στις ευαίσθητες επιφάνειες. Πραγματικά, μπορείτε να καθαρίσετε σχεδόν τα πάντα με τα microfiber πανάκια.

Το πλύσιμο
Όταν έρθει η ώρα να πλύνετε το πανάκι καθαρισμού, ίσως πιστεύετε πως είναι καλύτερο να το βάλετε στο πλυντήριο μαζί με τα υπόλοιπα υφάσματα. Όμως, αυτή είναι η λάθος κίνηση που σας συρρικνώνει τον χρόνο ζωής του και επιπλέον, μπορεί να κάνει το σπίτι σας πιο βρώμικο καθώς το πανί θα μαζέψει πάνω του όλα τα βακτήρια, τη σκόνη και τα υπολείμματα από τις υπόλοιπες πετσέτες της κουζίνας.

Ο καλύτερος τρόπος καθαρισμού
Οι μικροΐνες είναι ένα συνθετικό υλικό (συνήθως πολυεστέρα ή νάιλον) που αποτελείται από εκατομμύρια μικροσκοπικές ίνες. Το πλύσιμο τους δεν είναι περίπλοκο, αλλά υπάρχουν μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν θέλετε να καθαρίσετε την πετσέτα μικροϊνών σας.

Πώς μπορείτε να τις πλένετε σωστά στο πλυντήριο
-Αρχικά, πρέπει να τις πλένετε ξεχωριστά από τα άλλα υφάσματα καθώς είναι «μαγνήτης», οπότε μπορεί να συγκεντρώσει χνούδια και ίνες από άλλα υφάσματα στο πλύσιμο.
-Μην χρησιμοποιείτε μαλακτικό ή λευκαντικό για τα υφάσματα. Το μαλακτικό υφασμάτων θα φράξει τις ίνες και η  χλωρίνη θα προκαλέσει τη διάβρωση τους.
-Να τις πλένετε με κρύο ή ζεστό νερό και ήπιο απορρυπαντικό.
-Εάν τα πανάκια μικροϊνών σας έχουν δυσάρεστη οσμή, τότε προσθέστε μία κουταλιά της σούπας ξύδι στον κύκλο πλύσης.
-Για να στεγνώσουν, τοποθετήστε τα σε επίπεδη θέση ή κρεμάστε τα. Μην τα βάζετε στο στεγνωτήριο, καθώς η θερμότητα μπορεί να συρρικνώσει και να προκαλέσει ζημιά στις μικροΐνες.

Πόσο συχνά να τις πλένετε
Πλένετετις πετσέτες μικροϊνών κάθε φορά που τις χρησιμοποιείτε. Οι μικροΐνες είναι ανθεκτικές και μπορούν να αντέξουν εκατοντάδες πλύσεις. Κατ’ εξαίρεση, αν χρησιμοποιείτε μια πετσέτα μικροϊνών για έναν σκοπό, όπως το γυάλισμα ασημιού ή το γυάλισμα του ανοξείδωτου ψυγείου σας, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε μερικές φορές πριν την πλύνετε.