Και σε ποιον δεν αρέσει η σοκολάτα! Πόσες φορές είστε στο σπίτι και αποζητάτε ένα… σοκολατένιο γλυκό! Υπάρχουν διάφορες λύσεις πλέον, όπως πχ να το παραγγείλετε. Και αν σας έλεγε κάποιος ότι μπορεί να έχετε ένα πεντανόστιμο επιδόρπιο σε 30-40 λεπτά και με υλικά που μπορεί ήδη να έχετε στην κουζίνα σας; Σας έχουμε την πιο εύκολη και πιο σοκολατένια και νόστιμη συνταγή που έχετε γευτεί!
Ο Pierre Hermé είναι διάσημος Γάλλος chef patissier (ζαχαροπλάστης) και έχει χαρακτηρίσει αυτό το σοκολατένιο κέικ ως το καλύτερο του κόσμου. Η συγγραφέας και σεφ Suzy Palatin ετοιμάζει μια δική της απλοποιημένη εκδοχή αυτού του κέικ, που μπορείτε κι εσείς εύκολα να πετύχετε στο σπίτι. Θέλει λίγα υλικά και είναι έτοιμο σε λιγότερο από μία ώρα!
Υλικά για 4- 6 άτομα
250 γρ κουβερτούρα
250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο
70 γρ. αλεύρι
4 αυγά
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C.
Αφήνουμε το βούτυρο έξω από το ψυγείο, ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια λιώνουμε τη σοκολάτα είτε σε μπεν μαρί είτε στον φούρνο μικροκυμάτων.
Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια και το ρίχνουμε στη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά ώστε να αποκτήσουν μια κρεμώδη υφή. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα άλλο σκεύος χτυπάμε τα αυγά.
Ενώνουμε τα δύο μείγματα και τα ανακατεύουμε σε δυνατό μίξερ.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 24-25 εκατ., και ρίχνουμε το μείγμα. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 150 °C και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 10 λεπτά προτού το ξεφορμάρουμε. Το γλυκό θα έχει μια μικρή κρούστα ενώ στο εσωτερικό του θα είναι μαλακό και κρεμώδες!
Δείτε επίσης:
Το τεράστιο «σοκολατάκι» που έγινε viral
Κέικ μαύρης σοκολάτας, με τσίλι και εσπρέσο
Θα επιβιώσει η σοκολάτα από την κλιματική αλλαγή;