Το τζίντζερ είναι μία από τις αγαπημένες μας προσθήκες στο φαγητό, όχι μόνο χάρη στην υπέροχη πικάντικη γεύση, αλλά και στις ευεργετικές του ιδιότητες. Έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό στην τόνωση του οργανισμού, την ενεργοποίηση του μεταβολισμού, τη μείωση της χοληστερίνης και τη ρύθμιση του σακχάρου. Επιπλέον, απαλύνει τα συμπτώματα του πονοκεφάλου και του στομαχόπονου, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και αντιμικροβιακή δράση. Καλά όλα αυτά, αλλά ξέρεις πώς να το καθαρίζεις για να το προσθέτεις στα πιάτα σου;
Άσε κάτω το μαχαίρι! Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος χρειάζεται μόνο ένα κουτάλι! Ναι, καλά διάβασες! Χρησιμοποίησέ το για να «ξύσεις» το τζίντζερ και να αφαιρέσεις το λεπτό φλούδι της, χωρίς να πελεκήσεις τη ρίζα. Ακριβώς κάτω από το φλούδι κρύβεται το πιο αρωματικό και νόστιμο μέρος της πιπερόριζας. Φυσικά και μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαχαίρι για αυτή τη δουλειά, όμως να ξέρεις πως κινδυνεύεις να τραυματιστείς, ενώ είναι σίγουρο πως θα χαραμίσεις μεγάλο μέρος του νόστιμου εσωτερικού, καθώς θα αφαιρείς μεγαλύτερα κομμάτια απ’ ό,τι εάν θα καθάριζες το τζίντζερ με το κουτάλι.
Δες το βίντεο: