Σας έχει τύχει να βρεθείτε σε μια χαοτική κουζίνα, με άπλυτα πιάτα, προϊόντα πάνω στον πάγκο, λεκέδες από φαγητό στον φούρνο και να μην ξέρετε από πού να αρχίσετε την καθαριότητα; Αν όχι, είστε από τους πολύ τυχερούς και τακτικούς ανθρώπους. Αν ναι, τότε σας έχουμε τον κανόνα που ακολουθούν οι σεφ στις κουζίνες τους για να είναι πάντα σε τάξη.
Έχετε ακούσει ποτέ για τον κανόνα του 1 λεπτού;
Είναι ο χρυσός κανόνας τακτοποίησης και καθαριότητας που μπορείτε να εφαρμόζετε όχι μόνο στις κουζίνες αλλά και σε όλες τις δουλειές του σπιτιού. Το σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να έχετε στο νου είναι να θέτετε μικρούς στόχους που να μπορούν να ολοκληρωθούν μέσα σε ένα λεπτό.
Τι θέλουμε να πούμε; Αντί να αναβάλετε κάτι για αργότερα, βρείτε λίγο χρόνο για να το κάνετε! Για παράδειγμα, μαγειρεύτετε και χρησιμοποιείτε διάφορα σκεύη που καταλήγουν στα άπλυτα. Αντί να τα αφήσετε να δημιουργήσουν ένα βουνό στον νεροχύτη, μπορείτε να τα πλένετε σιγά σιγά, όταν βράζει το φαγητό, έτσι ώστε να μη μαζευτούν και μετά δεν ξέρετε πώς να διαχειριστείτε την κατάσταση.
Ό,τι και να κάνετε στην κουζίνα σας, να έχετε πάντα στο μυαλό σας τον χρυσό αυτό κανόνα. Μοιράζετε τον χρόνο σας σε μικρές δραστηριοτητες του ενός λεπτού και δεν αναβάλετε τίποτα για αργότερα! Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε πάντα καθαρή κουζίνα χωρίς να κουράζεστε πολύ ή χωρίς να καταλαβαίνετε ότι κουράζεστε.
Δείτε επίσης:
Πετσέτες στην κουζίνα: Εσείς πόσο συχνά τις αλλάζετε;
Πώς να αποκτήσετε «πράσινες» συνήθειες στην κουζίνα σας
7 λάθη υγιεινής που κάνουμε συνέχεια στην κουζίνα