Αν κάποιος ξέρει από καλό sushi, αυτός είναι σίγουρα ο διάσημος σεφ Nobu Matsuhisa, ο οποίος διατηρεί περισσότερα από 40 εστιατόρια στις 5 ηπείρους! Ποιος θα ήταν καταλληλότερος, λοιπόν, για να μας δώσει συμβουλές για sushi;

Ο Nobu Matsuhisa έκανε ένα βίντεο για το Business Insider όπου εξηγεί πώς πρέπει να τρώμε sushi με τον κλασικό, ιαπωνικό τρόπο.

Για αρχή, ο σεφ σημειώνει ότι δεν χρειάζεται να προσθέτουμε επιπλέον wasabi, από αυτό που έχει προστεθεί ήδη κατά την παρασκευή του, μεταξύ ρυζιού και ψαριού. Επίσης, για όσους δυσκολεύονται με τα chopsticks δεν υπάρχει λόγος να αισθάνονται άσχημα, μιας και μπορούν να φάνε sushi και με τα χέρια.

Για το sashimi, ο Nobu Matsuhisa αναφέρει ότι συνήθως ο κόσμος παίρνει λίγο από το wasabi που υπάρχει στο πιάτο το βουτάει στη soy sauce, το ανακατεύει να διαλυθεί όσο γίνεται και στη συνέχεια βουτάει μέσα το ψάρι. Όπως μας διορθώνει όμως, ο ιαπωνικός τρόπος θέλει να βουτάμε το ψάρι στη σκέτη soy sauce και όσο είναι εκεί να βάζουμε πάνω λίγο wasabi. Με άλλα λόγια, το wasabi να μην έρχεται σε απευθείας επαφή με τη soy sauce.

Για το nigiri πάλι, λέει ότι πρέπει να το γυρίζουμε στο πλάι πρώτα, να το πιάνουμε στη συνέχεια με τα chopsticks και τέλος να το βουτάμε στη soy sauce από την πλευρά του ψαριού και όχι του ρυζιού. Πριν προχωρήσουμε σε ένα διαφορετικό κομμάτι sushi πάλι, στην περίπτωση που έχουμε παραγγείλει παραπάνω από ένα είδη, προτείνει να τρώμε μία φέτα από τζίντζερ, για να καθαρίσει ο ουρανίσκος από τη μία γεύση, πριν πάει στην επόμενη.

Τέλος, για τα ρολάκια sushi αναφέρει ότι πρέπει να τα ακουμπάμε ελάχιστα σε soy sauce, ενώ τονίζει ότι το sushi τρώγεται αυστηρά σε μία μπουκιά, ποτέ δεύτερη! Και μία επιπλέον συμβουλή ως προς τη σειρά κατανάλωσης του sushi -σε περίπτωση που έχετε παραγγείλει παραπάνω από ένα είδη-, ξεκινάμε πάντα από τα πιο ελαφριά και συνεχίζουμε με τα πιο τα λιπαρά ψάρια, όπως τον σολομό και τον τόνο, ενώ καλό είναι το γεύμα να κλείνει με ένα light ρολάκι πάλι, όπως ένα με αγγούρι.