Το Halloween, η νύχτα των πνευμάτων, με τα χρόνια έχει χάσει την πραγματικά τρομακτική του υπόσταση και έχει γίνει η αφορμή για τα πιο cool θεματικά πάρτι. Τρομακτικά παραμύθια, ταινίες θρίλερ, μασκαρέματα άλλης εποχής ή εμπνευσμένα από κινηματογραφικούς «κακούς», συνθέτουν μια εικόνα καρναβαλική αλλά με μια πιο ατμόσφαιρα ζοφερή και κάπως κωμική.
Επειδή νηστικός μασκαρεμένος ποτέ ικανοποιημένος, από μια τέτοια φιέστα δεν πρέπει να λείπει και ο κατάλληλος μπουφές.
Αν λοιπόν έχετε την όρεξη να στήσετε μια τέτοια γιορτή, θα πρέπει και το τραπέζι να είναι αντάξιο των προσδοκιών που γεννά αυτή η μέρα (ή μάλλον αυτή η νύχτα).
Στα περισσότερα πάρτι δεν λείπουν ποτέ τα λουκανικοπιτάκια. Αυτά τα λουκανικοπιτάκια μην βιαστείτε να τα κρίνετε από την εμφάνιση. Τι κι αν μοιάζουν να το έσκασαν μόλις από κάποιο τύμβο της Αιγύπτου, στην πραγματικότητα είναι σαν τα κλασικά και αγαπημένα, απλά είπαν κι αυτά να περάσουν για ένα trick or treat, ελαφρώς μασκαρεμένα.
Η συνταγή απλή και σίγουρα θα πολυφωτογραφηθεί.
Υλικά (για 6 τεμάχια)
6 λουκάνικα (κατά προτίμηση Φρανκφούρτης)
1 ρολό σφολιάτας
1 κουτ. γλυκού μέλι
12 βρώσιμα μάτια (τα βρίσκουμε στα είδη ζαχαροπλαστικής)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και απλώνουμε σε ένα ταψί φύλλα λαδόκολλας.
Απλώνουμε τη σφολιάτα και την κόβουμε σε ροδέλες πλάτους 1εκ. Οι ροδέλες θα είναι μακρόστενες γιατί αυτές θα είναι οι «γάζες» για τα λουκάνικα-μούμιες.
Τυλίγουμε τα λουκάνικα με τις ροδέλες και αφήνουμε κοντά στη μία τους άκρη ένα μικρό κενό κενό στη στρώση της «γάζας», ώστε μετά να γίνει το πρόσωπο της μούμιας.
Ψήνουμε στον φούρνο για 20΄. Δυναμώνουμε τη φωτιά στους 220°C και ψήνουμε για άλλα 5΄.
Για να πάρουν οι μούμιες… σάρκα και οστά, βάζουμε λίγο μέλι στην πίσω μεριά από τα μάτια και τα κολλάμε στα «πρόσωπα».
Έτοιμες οι μούμιες!
Τα σοσάκια είναι «sos». Δεν τα ξεχνάμε, γιατί κάπου πρέπει να βουτάμε. Κέτσαπ-μουστάρδα και λουκάνικο είναι ένας άχαστος και κλασικός συνδυασμός.
Δείτε επίσης:
Τι συμβολίζουν η μπλε και η γαλάζοπράσινη κολοκύθα στο Halloween;
Πώς να φτιάξεις σκαλιστή κολοκύθα για το Halloween!
Οι κολοκύθες του φθινοπώρου: Τα είδη, οι χρήσεις τους και μια συνταγή