Μπορεί να μην είχατε και στο χωριό σας Halloween αλλά τα τελευταία χρόνια αυτή η γιορτή έχει εισβάλει για τα καλά στις ζωές μας. Βασικό υλικό η κολοκύθα αλλά και οι τρομακτικές συνταγές. Άλλωστε το συγκεκριμένο έθιμο είναι συνδεδεμένο με τη γιορτή των νεκρών.

Πώς να φτιάξετε ατμόσφαιρα Halloween στο σπίτι σας εύκολα και χωρίς περιττές αγορές ή περίτεχνες συνταγές; Φτιάχνοντας… τρομακτικές πίτσες! Το μόνο που θα χρειαστεί να προμηθευτείτε για να μπείτε λίγο στο κλίμα και να έχετε καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα είναι μερικές κουπ πατ, αν δεν έχετε ακόμη. Θα τις βρείτε πανεύκολα στο εμπόριο, σε γνωστά καταστήματα με είδη σπιτιού και όχι μόνο και σε τιμές που συμφέρουν.

Πώς να φτιάξετε Halloween πίτσα;

Υπάρχουν διάφορες επιλογές, ανάλογα με το τι σχήμα θέλετε να της δώσετε ή πόσες κουπ πατ έχετε στη διάθεσή σας. Αυτό που θα προτείναμε είναι να φτιάξετε 2-3 μικρές πίτσες για όλη την οικογένεια με διαφορετικά σχήματα και γεύσεις, ανάλογα βέβαια και τα υλικά που σας αρέσει να καταναλώνετε. Έτσι θα υπάρχουν επιλογές για όλα τα γούστα, ώστε να ικανοποιήσετε τους πάντες στο σπίτι. Εννοείται ότι στο τέλος μπορείτε να έχετε ετοιμάσει και ένα επιδόρπιο-έκπληξη, πάλι σε πίτσα, αλλά αυτή τη φορά με σοκολάτα.

Τα υλικά

Δεν χρειάζεται να πρωτοτυπήσετε στα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε, αρκεί να τα διαχειριστείτε δημιουργικά, ώστε να μπορέσετε να φτιάξετε τα σωστά σχήματα πάνω στην πίτσα σας. Αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε και τα παιδιά στο παιχνίδι, ώστε να βάλουν το δικό τους στοιχείο στη διακόσμηση και να γίνει όλη αυτή η δραστηριότητα μια δημιουργική απασχόληση γι’ αυτά.

Ποια είναι τα πιο χρήσιμα υλικά που θα σας βοηθήσουν;

 • Τυρί της προτίμησής σας (πίτσα χωρίς τυρί γίνεται;): Για να μπορέσετε να κάνετε τα σχήματα με τις κουπ πατ, μπορείτε είτε να επιλέξετε ένα τυρί του τοστ, είτε κάποιο άλλο κίτρινο τυρί, σε πιο χοντρή φέτα, ώστε να καταφέρετε πιο εύκολα να πετύχετε το σχήμα και να ψηθεί σωστά, χωρίς να διαλυθεί.
 • πιπεριές σε διάφορα χρώματα ή ελιές (για μάτια, μύτη, στόμα ή για να φτιάξετε αράχνες)
 • πεπερόνι ή λουκάνικα λεπτοκομμένα (αν τρώτε και αν επιτρέπετε στα παιδιά σας να τα καταναλώσουν)
 • άλλα αλλαντικά για να μπορέσετε να τα κόψετε σε κομμάτια, ώστε να κάνετε τα σχήματα
 • ντομάτες ή ντοματίνια (που μπορείτε να τα κόψετε σε ροδέλες για να αντικαταστήσετε τα πεπερόνι)
 • κολοκυθάκια σε ροδέλες (αν σας αρέσουν τα λαχανικά, τότε και τα κολοκυθάκια σε ροδέλες ή και σε άλλα σχήματα θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να κάνετε τα σχήματα που θέλετε)
 • γλυκοπατάτα ή κολοκύθα (αν θέλετε να βάλετε έντονο Halloween στοιχείο, λόγω χρώματος, μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να κάνετε τα σχήματα που θέλετε χωρίς να χρησιμοποιήσετε αλλαντικά)
 • Και ό,τι άλλα υλικά σας αρέσουν ή μπορεί να φανταστείτε

Εμείς σας δίνουμε παρακάτω μερικές ιδέες για το πώς θα μπορούσε να είναι η πίτσα σας:

 • Για τη βάση, υπάρχει πάντα η εύκολη λύση, η έτοιμη ζύμη, αλλά δεν είναι καθόλου δύσκολο να φτιάξετε τη δική σας ζύμη για πίτσα και να τη διακοσμήσετε στη συνέχεια με τα toppings.
 • Αν θέλετε να φτιάξετε ιστό αράχνης πάνω στην πίτσα σας, o ιδανικός τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε τυρί που θα έχετε κόψει σε λωρίδες και να σχεδιάσετε τον ιστό με τα χέρια σας, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο:

 • Πέρα από τα κουπ πατ που μπορείτε να αγοράσετε, υπάρχουν στο εμπόριο και πλαστικές αράχνες για εφέ, ώστε να μην παιδεύστε να φτιάχνετε σχήματα κόβοντας ελιές ή άλλα λαχανικά.

Και bonus η γλυκιά πίτσα

Για να φτιάξετε γλυκιά πίτσα, μπορείτε να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία στο ζυμάρι, αλλά να μην ξεχάσετε να προσθέσετε λίγη ζάχαρη μέσα.

Όσο για τα toppings, μπορείτε απλώς να λιώσετε μαύρη σοκολάτα (είναι ήδη στο κατάλληλο με την περίσταση χρώμα) και στη συνέχεια να «παίξετε» με τη λευκή, προσπαθώντας να φτιάξετε έναν ιστό αράχνης, αν θέλετε βέβαια, χρησιμοποιώντας το κορνέ ζαχαροπλαστικής για να πετύχετε το σχήμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε μπανάνες και σοκολάτα σε σταγόνες για να φτιάξετε τρομακτικές φατσούλες πάνω στην πίτσα. Εννοείται ότι και εδώ μπορούν να σας χρησιμεύσουν οι κουπ πατ φαντασματάκια ή κολοκύθες. Μπορείτε να φτιάξετε σχήματα με λευκή σοκολάτα (αφού κρυώσει η πίτσα σας) ή ακόμη καλύτερα να έχετε ψήσει μπισκοτάκια σε τρομακτικά σχήματα και να τα τοποθετήσετε πάνω στην πίτσα σας!