Το κοκκινιστό μοσχαράκι είναι η πιο comfort συνταγή που ταιριάζει στο κυριακάτικό μας τραπέζι. Αντί να το συνοδεύσουμε με μακαρόνια, το φτιάχνουμε με μανέστρα κι έτσι πλησιάζει και λίγο και προς το γιουβέτσι.
Δείτε παρακάτω πώς να το φτιάξετε βήμα-βήμα:
Υλικά (Για 4 άτομα)
1 κιλό μοσχάρι σπάλα ή ελιά κομμένη σε κύβους
1 κιλο Μανέστρα
1 φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 καρότο, κομμένο σε κύβους
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
1 κουτ. γλυκού ντοματοπολτό
300 γρ. ντομάτες, αποφλοιωμένες και κομμένες κονκασέ
2 πρέζες ανθό αλατιού
1 πρέζα πιπέρι
1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
Διαδικασία
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε το κρέας και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο και ανακατεύουμε.
Μόλις μαλακώσουν και μελώσουν, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον ντοματοπολτό και τις ντομάτες κονκασέ. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι δαφνόφυλλο μπαχάρι και το κρέας
Ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να μαγειρευτεί το κρέας σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα και 15’.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μανέστρα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά μας ανακατεύουμε στην αρχή να μη μας κολλήσει μεταξύ του, και το αφήνουμε να βράσει για 15 με 20 λεπτά.