Αυτό το τρικ μας λύνει τα χέρια, όταν θέλουμε μέσα σε λίγα λεπτά να ξεπαγώσουμε το βούτυρο που έχουμε στο ψυγείο.
Σε όλους μας έχει τύχει. Ξεκινάμε μια συνταγή και φτάνοντας στο σημείο να προσθέσουμε το βούτυρο, βλέπουμε ότι πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και το δικό μας είναι πιο σκληρό και από μπετόν. Ή, το άλλο εκνευριστικό. Εχουμε όρεξη για ξενοδοχειακό πρωινό, οπότε φρυγανίζουμε φέτες του τοστ και παλεύουμε μάταια να τις αλείψουμε με το βούτυρό μας το οποίο δεν λέει να ξεπαγώσει…
Και για τις δύο αυτές περιπτώσεις, υπάρχει λύση. Και αυτή δεν είναι τα μικροκύματα.
Παίρνουμε, λοιπόν, ένα μπολ κατάλληλο για τα μικροκύματα, το γεμίζουμε με νερό μέχρι τη μέση και το βάζουμε στο φουρνάκι, μέχρι να αρχίσει το νερό να βράζει. Ταυτόχρονα, τοποθετούμε το βούτυρο που θέλουμε να μαλακώσουμε σε ένα πιάτο. Μετά από λίγα λεπτά, βγάζουμε το μπολ από τα μικροκύματα, αδειάζουμε το νερό και καπακώνουμε το πιάτο με το βούτυρο. Σε λίγα λεπτά, θα έχουμε τέλειο μαλακό βούτυρο, για να μαγειρέψουμε με αυτό, να το απλώσουμε σε ψωμί, και γενικά να το κάνουμε ό,τι θέλουμε!
Πόσο πιο εύκολο θα μπορούσε να είναι;
Δείτε επίσης:
Διατηρείται το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου;
Ξέρεις να χρησιμοποιείς σωστά το βούτυρο;
Βούτυρο: Το κάνουμε κλαριφιέ, νουαζέτ και το αρωματίζουμε ποικιλοτρόπως